Sen kendin yolda olduğunu reddediyorsun öncelikle, Senin sohbetin ve verdiğin zikir ile seyrü sülükte hissetmiyorum kendimi mi demek istedin efendine ?

Biraz derin düşünelim mi ? Mürşidi kamiller sığ bakmazlar meseleye..
Mürşid - mürid ilişkisi illa ki aynı çatı altında olması gerekmeyen haller ve durumlardır , illa aynı çatıda olucaz yoksa olmaz diyorsan o zaman ey mürşidim senin beni uzaktan idare ve terbiye edicek tasarrufun yok demek istiyorsun ?

derin düşününce ilginç manalara geliyor aslında kelamlarımız..
Vaktiyle bir efendinin huzuruna varmak nasip oldu,Bizim oraya gitmemize vesile olan karde şöyle bişey dedi ;
+Efendim bunlar Allahı arıyorlarmış
- Uzaklarda aramasınlar

dedi..
Allahı burda bulacağını sanıyorsan yanılıyorsun,git kendi dünyanda ara der gibiydi..

Mürşidi kamiller ile sohbetler farklıdır,cevaplara 1 pencereden bakmamak gerekir..
Burda bir kardeşimiz vardı kendisi konyada , şeyh efendi istanbulda.. Seyrü sülük gayet güzel oluyor,efendilerin dizinin dibinde oturmak mesele değil..Vakti - hali - nasibi gelen alacağını alıyor gidiyor
Yunus emre dizisindeki gibi aynı çatı altında yaşamak herkes ister ama o vakit ayrıydı bu vakit ayrı,efendiye yük olmamak için düzenli sohbetlerine gidip zikirlere katılmak bolca rabıta yapmak en güzeli