Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Cehennem rabıtasıyla değil marifetullah ile olur..
Zikir ile değilde Allah ile meşgul ol..Zikir senin içindir,Zaatı ile meşgul olman muhabbet içindir..
Bir örnek verelim çok abes olucak ama ana fikri anlatmaya yeter..
Biz evine misafirliğe geliyoruz,bize sürekli diyorsun ki ; Sen şöyle iyisin böyle güzelsin şöyle merhametlisin vs..
Misafir ile ilgilen , misafir ile konuş , yüzünü misafir'e dön..Yüzünü duvara çevirip misafir'e iltifat etmeyi bırak..
Allahın tecelli ettiği yerde ne cennet kalır ne cehennem,cümlesini yaşayasın inşaAllah
|
Çok sagol abi Allah in tecellisi yeter Cennet Ile ilgilenmiyorum yanliz cehennemazabini dusunup dahadahacok sakinmak istiyorum . Cok sukur kademe kademe ilerliyorum . Iste boyle bi rabita olsa Imgeleme ile zihinde cehennem azabini canlandirmak daha cok korku salar kalbe hakkiyla korkabiliriz . Allah korkulmayi en cok hak edendir
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|