Alıntı:
firatbtw Nickli Üyeden Alıntı
Hocam birkaç şey sormak isterim izninizle. Yaşım 27 çoğu şey için geç kaldık burada birçok hatamız bulunmakta ama Allaha şükürler olsun durumumuz bize bu ülkenin şartlarında geçinecek kadar yetiyor ve ailem bunu sorun yapmıyor. Yani sınava hazırlanıp okuduğum okulun devam ettirip mesleğimi edinmemi istiyor ve bu sene de dene derslere çalış artık seneye iş bakarsın diye konuşuldu. Evvela dediğiniz doğru mevlam boş duranı sevmez ben uzunca bir dönem boş duran bir bireyim ama şimdi ders çalışıp sınavda başarılı olmak istiyorum. Aslında sorum ders çalışmak acaba bir boş durma belirtisi midir? Yani mevlam nezdinde nedir bilemeyiz ama ders çalışıp namazımız niyazımızı devam ettirmemiz bu boşluktan bizi kurtarır mı? Dediğim gibi hocam psikiyatristlik durumlarda Allahıma şükürler olsun ben hep kendi irademle savaşıp kurtulabiliyorum ama bu sıralar iradem az hırsım hiç yok bunlar çalışmama engel ve beni motivesiz bırakıyor. Acaba sizin bildiğiniz irademi güçlendirecek hırsımı kör olmayacak şekilde kuvvetlendiricek bir yol veya zikir var mıdır?
|
irade güclendirmfk icin zikirlerin en ulusu kelimeyi tevhid cikri cek , her namazdan sonra 500 kere, hatta usulune gore yap yukardan al sag omuza yonel ordan kalbe ver,
birde hu zikri cek, ayakta hu yu derince icine al,kalbe dogru uzatarak ver 100 kere ( bittiginde basin doner nabzin yükselirse merak etme)