Alıntı:
Helpp Nickli Üyeden Alıntı
Tüp bebek işleminde başka bir erkeğin sperminin konulmasını zaten kabul etmezler diye düşünüyorum. Fakat burada zinanın olduğu konusuna katılmıyorum. Hiçbir erkek ve kadın bunu kabul etmez lakin varsayalım ki kabul edildi amaç bir çocuk sahibi olmak ve cinsel bir münasebet yok. Tıbbi bir durum var. Zevk alma haz duyma gibi bir gaye de yok. Bir başkasından kan almak nasıl ki tıbbi bir durumsa bu da tıbbi bir durum. Arasındaki tek fark biri zorunlu biriyse tercih meselesi. Bu mantıkla bakacak olursak bir ilişki esnasında sıvı transferi yoksa zina sayılmaz demekle aynı şey. Bu tez ne kadar mantıksızsa tüp bebek örneğinin zina sayılması da o kadar mantıksız. Bana kalırsa haramdır ama zina ile alakalı değildir. Bunun haram olduğunu düşündürten şeyse şu çocuk sahibi olmak veya olmamak insan hayatını etkileyen bir durum değildir. Kan takviyesi almaksa zorunlu hayati bir meseledir.
|
Hayreddin Karaman’a göre yabancı (spermin sahibi olan erkekle evli olmayan) kadının rahmine aşılanmış yumurta konduğunda nikahsız bir erkeğin spermi ve çocuğu oraya konmuş oluyor. Bu da bir çeşit nikahsız birleşme sayılıyor . Zinanın haram olması yalnızca organların cinsel teması sebebiyle nikahsız bir çiften çocuk olmasıyla da ilgilidir. Eğer buna zaruret varsa rahmi kullanılacak kadının nikahlanması gerekir ve gerekirse doğumdan sonra boşanırlar.. Birbiriyle evli olmayan kimselerin yumurta, sperm ve rahimlerini kullanarak tüp bebek uygulaması yapılamaz. Koca yerine bir başka erkeğin spermi karısı yerine nikahlısı olmayan bir başka kadının yumurtası alınamaz veya böyle bir kadının rahmi kullanılamaz.