Alıntı:
ikarus Nickli Üyeden Alıntı
Öyle derin yazmışsınız ki tekrar tekrar okuyup yazdıklarınızı özümsemem gerek diye düşünüyorum. Çoğumuz bu yolu kolayca geçmek, birçok ilme vakıf olmak istiyoruz ama ne mümkün. Emek olmadan olmayacağı aşikar. Zaten bu yola girdiğimde ne kadar da cahil olduğumu gördüm ve her öğrendiğim yeni bilgi ne kadar çok bilmediğim şey olduğunu söylüyor sanki bana. Bazen diyorum cahillik mutlulukmuş gerçekten. Ama insan bir kere bu sulara dalınca kopamıyor. Bu dünyaya geldiysem bir amaci olmali diye ruhunun derinliklerindekini anlamaya çalışıyor.
|
Bu yolda kestirmeler yoktur. Bir tohumdan, gereken süreçleri atlayarak kestirmeden ağaç çıkarmak nasıl mümkün değilse, kemalatın da kestirmeden kazanılması, doğası gereği mümkün değildir. Gerçek anlamda denge, derinlik ve kemalata varmanın yolu, ancak gereken süreçlerin sindirilmesi ile olur. Ateş fazla açılırsa yemeğin sadece dışı yanar, içi çiğ kalır. Çok kısık tutulursa, bir ömür pişmek bilmez. Mesele ateşin doğru oranda ayarlanmasındadır. Bu nedenle talip, kendine satılmaya çalışılan kestirme yolların ona önce hayaller ve sonra da hayal kırıklıkları sunacağını peşinen bilmelidir. Yoksa aynı gerçeği zaten uzun seneler sonunda kendisi anlayacaktır... Bu yolun süreci, birkaç ay veya birkaç yıl süren eğitimlerden çok farklıdır. Bu, yaşama yayılacak ve derinliği sürekli artacak bir yolculuktur. Bu yolun temsilcilerinin; onları dinleyenlerin üzerinde ciddi anlamda dönüşüm yaratabilmesinin, içlerinde yanan sıkıntı ateşini bir anda söndürebilmesinin, aşkı diriltebilmesinin, fırtınalı-dalgalı iç denizlerini dinginliğe getirebilmesinin nedeni, bu derin köklenmedir. Bu nedenle de Tasavvuf Yolu; bilet alarak girilip, dersler alarak veya sadece kitaplar okuyarak öğrenilebilecek bir yol değildir. Biletli eğitimlerden veya derslerden pratik yaşamda rahatlık sağlayacak nice bilgiler alınabilir. Bu alana ait kitaplardan yola dair çok değerli bilgiler alınabilir. Bunlar hem gerekli hem de yararlıdır. Ancak bu süreçler nihayetinde yaşantıya geçirilmesi için vardır. Ne zaman ve nerede verileceği önceden belli olmayan nice dersler vardır ki, onlara giden bileti ancak yolcunun kendisi üretebilir. Gerçek anlamıyla dönüşüm, işte bu derslerde meydana gelir…