Alıntı:
siruss Nickli Üyeden Alıntı
Mizactan ziyade biraz varlıklarla haşır neşir olmalarından kaynaklanıyor gibi geldi. Sanirim enerjisel olarak etkileniyorlar yada zihin çok yoruluyor, sabır tahammül kalmıyor, yanlış anlamalar vs. Bu şekilde denk geldiğim bazı âlimler olmustu. Ben o farklı algılamayı da anlamıyorum. Yanlış anlaşılmasın ilim yaristirma gibi bı derdim yok ben sadece sebep sonuç odaklı bakıyorum olaya. Kişiye bakım yapılıyorsa diyelim kişinin gerçeği birdir. Örneğin büyü var / yok. Musallat var / yok. En basitinden bunlar bir gercektir. Nasıl hocalarda farklı farklı çıkar? Sahte, para derdindeler diye sakın dusunmeyin. Hepsi işinin ehli maddiyatla işi olmayan alimler. Ama yine de bakımlar bariz farklı oluyor.
|
Bakim farkliliklari konusunda aydinlanmak istemeniz en tabi hakkiniz. Ortaya farkli bir goruntu cikiyor "disaridan" bakinca cunku. Iki farkli bilgi alinca insanin sinirleri gerilir. Benim mizac/gerceklik orneginden kastim veli kullar idi, Allah yolundaki sirlar, dogru yol uzere kalmak adina ogrenilen/aktarilan gercekler. Huddam'lardan veli kul yoktur demiyorum fakat konu bakim olayina geldi.