Alıntı:
Sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Hocam bu örnekle alakalı değil ama, Poltergeist olaylarını daha önce duymuştum kendiliğinden insan yanması hadisesini de buna örnek gösteriyorlar. Bu durumu kabul etmeyen büyük bir kesim olduğu gibi, hakkında araştırma yapanlar ve kanıtladığını iddia edenlerde var. Ama detaylı bir araştırmaya rastlayamadım sormak istediğim sebep genelde küçük çocuk yahut yetişkinlerde ki duygusal yoğunluk olduğu tesbit edilmiş ise burdan hareketle telekinezinin yapılabilmesi uzerine bir araştırma varmı bu durumlar telekineziyi içinde çalışırsa insanların uygulayabileceginin kanıtı olabilirmi ?
|
Değerli kardeşim öncelikle hakkını helal et gözlerimi dinlendirerek yazmak zorunda olduğum için hemen sorulara cevap veremiyorum. Şöyle izah edeyim psikiyatrik hastalık olan yangın çıkarma saplantısı genelde erkek ve kız çocuklarla ilişkilidir nadirde olsa yetişkinlerde de olabilir. Bu duruma psikiyatride piromani denir. Yangın çıkarma hastalığıdır ve kişi karşı konulmaz şekilde yangın çıkarır. Yangınların engellenmesi için çocuğun psikolojik olarak araştırılması ve psikolog tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. İstekleri memnuniyetsizlikleri mutlaka vardır. Sorunlarını düzeltme yoluna gitmeli ve psikolojik sorun araştırılmalıdır. İstediği veya mutlu olmadığı durumlarda yangınlar daha çok çıkacaktır. çocuklar büyüyünce kendiliğinden kaybolabilirler. Kızlarda adet görünce yangınların durduğu vakalar vardır. Çocukları suçlar tarzda yaklaşılmamalıdır. Çünkü kontrol edilemeyen zihinsel uzaktan etki ile çıkan yangınlar aslında bir yardım çağrısıdır. Gelelim Telekinezi meselesine eğer insanda zihin düşünce ve niyetlenme ile sinir hücrelerinde ateşleme yaparak kolumuzu kaldırmamızı sağlıyor ise neden kaşıkları bükmesin ? Her ne kadar Enis Doko bu duruma muhalefet etse de eğer beden zihni etkileyebiliyorsa aksinin de doğru olması gerekmez mi? Bilim insanlarımızın durumu aslında din adamlarımızdan da komiktir. Zira en azından bu dünyadaki literatür bilgisinden bihaberdirler. Oysa durum geleneksel olarak bilinenden çok farklıdır. Kendiliğinden yangın çıkan evler hadisesi hayaletli evler ve kendiliğinden taşlanan evlerin farklı bir şeklidir. Bu durumlara duvarlardan çamur sızmaları su akmaları duvarlarda yerlerde anlamsız lekelenmeler ve hatta Hz. İsa veya Hz. Meryem’in yüzünün (genelde Amerika’da) resimlenmesi gibi misaller eklenebilir. Kendiliğinden evlerde yangın çıkma olaylarının dünyada 1848’den beri kayıt altına alınmış bir bilgi birikimi vardır. O günden bu yana takriben tetkik edilen 500 olay vardır. Kayıt altına alınan tabii. Kayıt altına alınmayanlardan zaten haberimiz olamaz. Bu yanma olayının adı pirokinesistir ve kontrolsüzdür. Bu olayların ardında umumiyetle kontrolsüz kabiliyetinin farkında olmayan bir çocuk vardır.