Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bir kac gun oncede yazdim
peygamberlik,evliyalik, muezzinlik,imamlık,yöneticilik, havas ilmi kadinlara verimez hem kadin olmanin ozelliginden hemde ana olmanin ozelliginden dolayi narin ve ince ruhlu olmalarindan...
|
Ben ne hadiste ne kuranda kadınlara has şöyle oşmaz böyle olmaz ayrımcılık gibi bişeye rastlamadım tüm uyarolar öğütler genel . salih kadinlar saliha kadinlar itaatkar erkekler itaatkaar kadınlar mümin erkekler mümin kadınlar diye okudum bazı uerlerde ve. erkeklere kadınlar için yapılan öğütler uyarılar vs var Kadından peygamber davetçi olmadı kadınlar O davetçileri doğuruyor Buda var kadının vazifesi sorumlulukları var bunlar sevap bakımından iyi fakat uymaması da gunahkar yapöaz kadına hizmetçilik görevi verilmedi kadına Anne dendi es dendi bacı dendi. Herkese iyi olması tavsiye edildi pekala herşeyde hakta tanındı. ben kadından o şu bu olmaz düşüncesinde değilim keza havas işi hiç ama hiç davet işi degil Ve en fazla sure ayetlerin faydasısını açıklayan mecra gibi düşünüyorum havas fayda fazilet demek bunuda muhaddis te açıklar tefekkür edende açıklar cinler le bağlantı hiç olmaz zaten insan kendinin farkında olsa cindende üstündür tayyi mekanı bedenini iyi bilen Allahın bilincini açtığı herkes yapar evliya makamı o şu bu makamı bi salih insanlar makamı var orda erkekte var kadında Dua ederken herkes salih kul makamını talep eder istekte bulunur bunu yapan herkes e salih makamı verilmişse Allah ın lutfuna mazhar olır vallahu zufedlil azim Allah kime ne isterse onu verir aşırıya gitmemek lazım olmaz diyenlere Kunfe yekün diyen Allah var derim hew.
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|