Alıntı:
ela Nickli Üyeden Alıntı
Eskiden biri için ‘’pavyona düştü’’ denildiğinde insanların içi cız ederdi.
Şimdi pavyon dansı ile ünlenen bir dizi var ve rekorlar kırıyormuş [ben izlemedim ama haberler de bile adı geçti].
İzlenme rekorları kırmış, dans eden kadının elbisesi satış rekorları kırmış, pavyon dansı kursları açılmış vs.
Çılgınlık mı, moda mı, popüler kültürün geldiği son nokta mı bilemiyorum ama bu bir yozlaşma. Ve bu yozlaşmaya karşı en oturaklı itirazı [olur olmaz yerde ve çoğu da aşırıya kaçan itirazları ile ünlü] muhafazakâr-din[i]dar isimlerden değil pavyon geçmişi olan bir kadından işittim/okudum, sahici ve okkalı itirazları/eleştirileri vardı.
Dizinin ana konusu nedir bilmiyorum ama TV ekranlarına yansıyan tanıtım fragmanları bile pavyon yaşamını reklam ve normalize etmesi için fazlası ile yeterli oldu/oluyor.
Dizide minik bir tarikat sahnesi olsaydı muhtemelen şikâyet yağar ve RTÜK de gerekeni yapardı herhalde!
Ama yok!
|
Ahir zamanda bu tür şeyler normal neyine şaşırıyoruz daha beterleri oluyor ahlak son hızla curutuluyor haya bir elbise gibi herkes üstünden atamaya başlamış. Bizi öyle belalar sınamalar bekliyorki akıl durur zamala herşeyi gorecez
2023..(Saff - 8)..2053
Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
|