Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Keşke bundanim olsa
Hadım huddam bilmemde nefsin 7 dili vardır . Yani kafada 7 ses konuşur bunlardan kaçi konuşuyor ne anlatıyor ona bak hadım varmı yokmu içlerinden bı tanesi şeytan bı tanesi nefsn bı tanesi şeytan gerisi rahmani yönundur 2 sininduymasan takva ile tabi nice ilimler sana fisildanir.
Yardımcılar kimdir mümine kahinat musaahardir tabi temaşe edebilene
ilim kendini bilmektir . Kendini bilene kahinat ayan olur
Geçmiş zamandaki alimlerin alimligi 2 hadimlemi oldu yani emekleri nereye gitti
Alimlerin hayatını aç bak Ahmed bin hanbele bak imama neneviye bak a.kadir gelaniye bak onlar kadar ilim üzerine gittikte verilmedimi .
Ayette diyorki korkma biz sana öğreteceğiz ve unutmayacaksin . Peygamberin unutma korkusu Samimiyetinin izahidir Allah'ın ona ona sekinet indirmesi onun yuceligindendir ki buna atifen Kuran'da 1 gece ine bilirdii eee kuranı Allah neden bı gecede indirmedi . Müminin kalbinde pekissin diye . Anlattiklarin masaldır loo
Düşünsene ilim var tabi Allah i düşünsene 1 ayetle 1 hadise aylarını verenler var bu geçen aylar onun zikridir . Allah CC ha diye ogretseydi samimiyet doğmaz düşünce olmazdı efele tetezekkurun demezdi Allah Kur'an-ı öğrenmek marifet değil amel etmedikten sonra ölünce işine yaramaz .
|
Allah razı olsun kardeşim. Allah ilmi ile amet edip alimim diye kalp kırmayanlardan eylesin.
Ne güzel anlatmışsın lakin benim amacım bir gecede alim oluyum diye değil bu güç kontrol altına alınabilirmi diye sormuştum.
Hz Süleyman değilki insanlar anlasın ve o gücü kontrol altına alabilsin değil mi.
Teşekkür ederim doğru anlayıp doğru anlattığın için Allah ilmini arttırsın gönlünce versin İşallah..