Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Abdullah b. Amr, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) “Sizden biriniz uykuda korkarsa ‘Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden, eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım.’ desin. O takdirde, hiçbir şey ona zarar vermez.” buyurduğunu bildirmiş ve kendisi de bu duayı temyiz çağına gelen çocuklarına öğretip, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp boyunlarına asmıştır (Ebû Dâvûd, Tıb, 19 [3893]; Tirmizî, De‘avât, 94 [3528]).
1 tane hadis var bu konuda sadece(benim bulabildiğim) bunun tartışmasını daha önce
yapmıştık.durduk yerde kimse taşımaz daha önceden yaşadığım bir sıkıntımdan dolayı ve şuan ibadetlerimde özellikle günlük yaşantimdaki vesvese için üzerimde taşımak istiyorum.
|
Kardeşim aklına geldikçe nas suresini oku ibadetlerine başlamadan öncede mutlaka euzubesmele çek önceden teheccüd kılarken bende arkamda biri varmış gibi hissediyordum(yeni başlayanlarda geceleri psikolojik olarak olabilir cinlerle alakası yoktur genelde),bazen garip garip vesveseler oluyordu her namaza niyet etmeden önce euzu besmele çekmeye başladım hepsi geçti elhamdülillah