Alıntı:
Sadik36 Nickli Üyeden Alıntı
Mansur al salimi vehhabi sanırım .Havas ilmine sihr olarak bakıyorlar şuan Suudi Arabistan'da olsak bizi idam ederlerdi herhalde.tecvidli okumaları güzel bazı vehhabi hocaların ama itikadimiz farklı bizi kâfir olarak görüyorlar malesef.
|
Vehhabi mi şimdi adam mezhebini açıkladığı videosuna hiç denk gelmedim .
Vehhabi aslında hakkı anlatanlara kötü söz söyleniyor fakat vehhabilikte mezhebdir .
Ve vehhabilik tekfirde biraz aşırıya kacsada geçmiş zamanda küfrü açık işleyen herkes tekfir edilirdi bunun örneği çoğunlukla var
Adam havasta yapıyor Havaş çin ilmi değil fazilet ilmidir okuyarak yapıyorlar Rukye izinli Rukye dışında kabul etmiyorlar vefk davet vs vs sünnete yeri yok keza hadislerde ve alimlerde bu konuda sakindirmis vardır
Velhasıl kelam Mansur al salımı de alimdir Mezhebi beni alakadar etmez ben onun doğrularını delillerini alıyorum yani şirk küfür veyahut tekfir ile alakalı bı videosuna rast gelmedim ve bütün videolarını özlemişim hemen hemen
Şimdi havascilarin büyücü kolu var dinen büyü yapan idam edilmez başini kiliçla keserler bu alimler büyücünün özelliğini şuna bağlar ana adı kendi adı resim bunları isteyenler buyucudur diyorlar hicbilenle bilmeyen bir olurmu hayatını ilme adamış adamlar sakınıp sakindiriyorsa vardır bunda bı hisse
Şimdi o vehhabi su vehhabi dinde olmayan şeyi Reddetmek imanı korumak içindir .
Selef alimleri Çin daveti gibi hurufilik sembolle vefk yazmak gibi şeyleri cinlere dua onlardan istek olarak tanımlamalar ve reddetmisler . Nefesten değil imanı korumak adına şimdi sahih olan tek şey rukyedir onla amel ederler . Bu bı ilim olsaydı imam azam imam Mâlik imam şafi imam ahmetten böyle Faydalı vefkler meydana gelirdi ümmete yararlı bunlar cinlere dua etme onları kullanmadan sakinmislar . Keza sonradan müslim olan büyücüler müslüman cinler bile yalancıdır diyorsa bunda ibretler vardır . Mesele ihtilaflı herkes kendi itikadini korur hangi amelde şirk var cinlerden istekte bulunma onlaramdua etme onları övme vs vs vs rububiyet tevhidi de şirke düşmektir isim ve sıfat tevhidi dede şirke düşülür kerkes kendi doğrusunu düşünür ve asla Mansur al salımı ye kötü söz kabul etmem Allah dostudur insanları ıslah edici davetcidir . Vehhabi değildir kimseyi tekfir ettiğini görmedim açık kufurde tekfir haktır .
Cinlere tapanlar tabikide tekfir edilir .
Selef alimleri vefk muska ya ruhsat vermismi bakabilirsin .
Ben şahsen anlamam bilmem benden uzak
Cin davetine gerek yok her yerde çin var cinler kimseye tabi değil çünkü cinlerin hepsi şuan deccalin hizmetçisi müslüman olanlar müstesna bu konuda sahada konuşmak istemiyorum . Ha tüm ülke başkanlarida deccalin emrinde şuan .