Alıntı:
Dasiva Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm dostlar
Bir çok yerde davet edilen varlık ile anlaşma yapılacağı ve bunları uyulması gerektiği yazılmış. Örneğin sufli bir varlığın anlaşma gereği neleri isteyeceği az çok bilinir şirke yönelik ne varsa isterler. Peki Ulviler neler ister? Allah rızası için ulvi varlıkla görüşen kişi zaten namazında abdestinde olur mesela başka ne tür bir istekleri olur? Bu konuda tecrübesi olanların paylaşması bizleri aydınlatacaktır.
|
Ulvi yani rahmani varlık
Süfli nefsani varlık
Sufli olan varlık hep şer istemez misal altın vs isteyende olur keza cinler altını çok sever, güzel kokular isteyebilir veya gergin sukadar sukadar ayet okuyacaksın ,veya su salavati veya su kasemi okucaksin diyebilir ,
Şer isteyen süfli kâfir varlığın isteyeceği şeytan secdesi olur tövbe haşa ayeti tersen okutma pis koku tutsusu büyük günah katl kan hayvan veya insi bu yüzden kimseye güvenmeyin , küfür olan herşeyi isteyebilirler
Ulvi varlık davetle geleceğini sanmıyorum ulvi varlık benim nazarımda kasem davetle icabet etmezler kezalik onlar ibadeti yapanlara kalbinde muhabbet olanlara davetsiz icabet ederler telkinde bulunurlar hep iyiliği telkin ederler bazan vaktinde namaz kıldığı da sesin kalınlaşır zikirde sesin kalınlaşır sonra tefekkurde içinden çıkamadığı soruları sana telkin ederek seni yönlendirirler sana imanı her konuda yardım ederler vede senin imanını arttıracak haller yasatirlar kısaca ben bu şekil biliyorum ulvi varlıklar zaten sana secde ederler ve senden talepte bulunmayıp davetlerde gelmezler sana imanı empoze ederler kısaca her samimi ibadet edene gelirler kalplerine telkinde bulunurlar onları korkutmaz kendi iç sesleriyle konuşurlar iyi vesvese gibi düşün . Bana göre sır diye bişey yoktur iyilik herzaman paylaşılması bilgi paylaşınca kıymetlidir ardına atıp nutuk cekilmemeli bana göre