Alıntı:
Lunvelius Nickli Üyeden Alıntı
İnanç konusunda bir şey söylemem makbule geçmez bu sizin görüşünüz dediğiniz gibi hem ben dini inanç tartışmaya değil (yukarıda da belirttim) metafiziksel kuramlar hakkında bilgi alış verişi yapmak istedim. İsterseniz bu konu hakkında da konuşabiliriz ama ben tartışma konusuna pek sıcak bakmıyorum. Düşünce inancı şekillendirir doğrudur fakat pagan inancına sahip bölgeden çıkan düşünce stillerinin haddi hesabı yoktur bu düşüncelere sahip olan bireylerin de illaki pagan olmasına gerek yoktur. Kalben inanma ve ruhunu teslim etme düşünceleri de pagan bölgesi diye adlandırdığınız yerde geçmektedir.
|
iste onu diyorum, pagan metafizigi ile bizim yani islami metafizik cok farklidir, pagan metafiziginde melek, cennet cehennem, günah sevap kavramlari yoktur, islami metafizigin temelini bu kavramlar olusturur ve bu bizim yadamtimada yansir
stoa düsuncesinde gunah kavrami yoktur, ve bu düsunceyi ortaya koyan kisiye gore escinsellik normal bir seydir, kendisine escinseldir,
bu eylemleri normal sayan bir düsuncenin kabul ettigi metafizik ile bizim metafizigimiz arasinda hic bir ortak yön olamaz...