Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
iste onu diyorum, pagan metafizigi ile bizim yani islami metafizik cok farklidir, pagan metafiziginde melek, cennet cehennem, günah sevap kavramlari yoktur, islami metafizigin temelini bu kavramlar olusturur ve bu bizim yadamtimada yansir
stoa düsuncesinde gunah kavrami yoktur, ve bu düsunceyi ortaya koyan kisiye gore escinsellik normal bir seydir, kendisine escinseldir,
bu eylemleri normal sayan bir düsuncenin kabul ettigi metafizik ile bizim metafizigimiz arasinda hic bir ortak yön olamaz...
|
Paganlık çok tanrılı veya şamanizm gibi spiritüel bir inanç biçimidir ve pagan birey metafiziksel kavramlara inanır ya da sıcak bakar ben tam tersine inanmamaktayım ama bu ileride inanmayacağım anlamına gelmez. Stoa akılcılık,mantık ve doğa düşüncesidir bu düşünceye de bakılırsa bana göre eşcinsellik şu anda tercih meselesidir ama bu doğanın heteroseksüel düzenine uymaz bu yüzden stoa düşüncesini ortaya ilk atan Zenon un eşcinsel ilişkilerde bulunması beni etkilemez ama kınarım. Ben o adam öyle diye değil ben böyle bir düşünceye birey olduğum için stoa düşüncesini benimsemekteyim. Benim için akıl,mantık ve doğa ön plandadır ve gözle görülür doğaya kanıtsal anlam yükleyen de bilimdir. Ama neden olmasın diye de gelip sizlerle bilgi alış verişinde bulunmak istedim olay bundan ibaret. Konunun din ve inanış tarafına çekileceğini düşünmüştüm zaten ama konum bu değil isterseniz bu konu hakkında da tartışabiliriz. Sizin düşünceniz de galiba bu olayın kişiye bağlı olduğu kanısında buna saygım sonsuzdur Teşekkür ederim.