Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Teyrebaz kardeşim.Yalnız şunuda not düşmeli atadan gelen büyü sihir her ne haltsa o kısım tamam diyelimde.
Farzı mahal 5-6 göbek öncesi dede biraz üçkağıtçı ise helede ordan kalan mal zaten mal kalmazda birilerinin hakkını gasp edip üstüne oturdu ise örnek birinden 10 dana aldı sattı parasının üstüne yattı ödemedi o parayıda kendi parasına kattı ve servetim arttı olayı.buyur burdan yak yani.O servet ilede köyden 1-2 tarla aldı ise.Ve yatıpda öldü olay bitti.Kalan mirasta çocuklarına pay edildi önceki borçda kimsenin umurunda değilse.İşte diğer 10 dana başkasının hakkı olan para bunda parasal kul hakkına girermi girmezmi? Bence girer.
İşte onun parası ile oda tarla-bağ-bahçe olarak miras kaldı ise ayıkla pirincin taşını olur.Onun için herkes miras helal diyip alıyorsunda mübarek acaba mirasın evveliyatı nedir diye kaç kişi soruyor?
100 puanlık uzman sorusu budur?
parasal kul hakkı iadesi şarttır.
estağfirullah çekmekle ödenemz.
|
Kul hakkından hariç kim kimin günahını çekecek o gün kimseye haksızlık yapılmayacak deniliyor bu günde kimseye haksızlık yapılmiyor ben atadan gelecek az çok sorun varsada yoksada onmlem amaçlı yazdım. Fikrime bakarsan kimse kimsenin günahını çekmez Rabbim müsade etmez herkes günahıyla mezara giyor birazını arkasında bırakıp evlatlarına cektirmiyor benim fikrim böyle
2023..(Saff - 8)..2053
Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
|