Alıntı:
ilmeki Nickli Üyeden Alıntı
Ben de sizi tanımıyorum haklısınız ama bu bir vebal olmayacaktır, herkesin kendi hür iradesi mevcut ve bunu bilinçli yapacak şekilde kendilerini hazırlayabilirler . Ortada bir vebal söz konusuysa şuan yaptığım ya da yapmak istediğim irademin tamamen yerlerde oluşu ve bunları siteye anlatmama rağmen yardımcı olunmaması da bir vebal olmaz mı hocam ya da abim ?
|
Sevgili kardeşim üstadlar varken bize söz düşmez belki ama bir iki kelam etmek istedim sende izin verirsen eğer. Kimse bana yardım etmesse buda vebal olmaz mı diyorsun birde şu yönden düşün yazılanları okuduğuma göre çok fazla eksik var ibadet konusunda önce tüm bunları tamamlamaya çalışsan bunun için gayret göstersen senin içinde ilerleyiş daha iyi olacaktır diye düşündün mü hiç bu acelenin sebebi nedir üstadlar diyelim ki sana verdiler daveti yaptın gelenleri nasıl göreceksin ve duyacaksın keşif kapalı üstadlarımızın da daha önceden söylediklerine bakarsak ilk gelenler şerli varlıklar oluyor bu durumda kim geldi ne istiyecek nasıl iletişim kuracam diye bir düşün ayrıca tüm bunlara vakıf değilsen şerli ile anlaşma yapacan e bu durumda senden istedikleri ile imanında gidecek şimdi düşün gece gündüz bu ilimde zikirler çeken oruçlar tutan riyazatlar yapan günde en fazla 3-4 saat uyuyup bu kadar emek veren ilmin içindeki birçok tehlikeye ve sıkıntıya sabır eden kişiler neden senin imanının gitmesine yardımcı olsunlar. Suçu lisan eyledi isem affola