24.06.24, 22:53
|
|
Gayretli üye
|
|
Forum Puanı: 1155
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yolcu40 Nickli Üyeden Alıntı
Resul ve Nebi arasındaki fark, Resul yeni bir kitap ve yeni bir şeriat sahibi iken Nebi yeni bir kitap ve yeni bir şeriatla gönderilmeyip, önceki bir peygamberin kitap ve şeriatını ümmetine devam ettiriren kimsedir
İslam@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesinde, alıntıdır
Sitede ilim sahibi çok,
Ama bu tarz sorular ziyade, zor soru olsun
Hadi zor soruyu yollayın gelsin
|
Paylaştım hocam soruyu bakabilirsiniz
Alıntı:
Luckheart Nickli Üyeden Alıntı
Bazı arkadaşlar kavramları karıştırmış
Resul: Gönderilen kişi yani elçi demek
Nebi ise haberci demek
Dini terminolojide ise, resul haber ulaştıran kişiye denir, peygamber olsun veya olmasın zira melekler de resul direk hatta mısır firavununa haber taşıyan adam da rasuldür.İllahi ki dini anlamda kullanılmaz
Nebi ise, Allah'tan vahiy almış kimse demektir
Sadece peygamberlere denir, diğer insanlara denmez
Nebi Allah'tan kitap alır kitap ise Arapçada yazı demektir. Her peygamber kitap almıştır. Kitaptan kasıt iki kapak arası değildir, dediğim gibi kitap Arapçada Allahın insanlara olan yazısı/hükmüdür.
Bazı arkadaşlar resul kitap alan demek diyorlar
Ama bazı peygamberlerin de kitap almadığıno iddia ediyorlar, mesela bunlardan biri Hz ismail
Oysa Kurana göre İsmail hem bir Nebi hem de bir rasuldür. (Meryem 54)
Ama şu anki müslümanlara göre rasul Allah'tan kitap alan kişiyse, İsmail'in kitabı nedir?
Zaten 4 kitap yok mudur?
Benim cevabımı ise yukarıda belirttim, kitap demek Arapçada yazı olan her şeye denir. Allahın insanlara yazdığı tüm emirlerdir.İsterse bu iki kitap arasında mushaf tarzında olsun, isterse yazıya geçirilmesin, isterse tek bir ayet olsun o da Kitaptır.
Umarım yardımcı olmuşumdur
|
Yani hocam anladığım kadarıyla her resul Nebi değildir ama her Nebi bir resuldür.Peygamberler ise hem nebi hem resul oluyor doğru mu anladım ?
|