Alıntı:
Liquidnitrogene Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, nefsim beni kör etmiş kalbimi göremiyorum. İç görümün farkında değilim. Sezgilerim körleşmiş. Sebebi olarak nefsin seni kör etmiş diyorlar ne yapayım dedim kimseden ses çıkmıyor. Nefsin terbiyesi için, körlüğüm gitsin diye ayet, dua vs önerir misiniz ? Hissiyatım yok çok ağır geliyor bana.
|
İlim ve itikatta olduğu gibi amelde de orta yolu tutmalıdır. İşte sırat-ı müstakim budur. Hiç kimse ibadetlerde nefsine eziyet vermemeli, kendisine tahammül edemeyeceği, kaldıramayacağı ibadetler yüklememelidir. Yaratılmışların Efendisi (s.a.v) Allah Teâlâ’dan en çok korktuğu ve en takvalı olduğu halde hem namaz kılar hem de uyurdu. Kadınlarla evlenirdi. Zaman zaman et yerdi. Bazen oruç tutar bazen de tutmazdı. Kalbe gelen bozuk düşüncelerden ve dini hususlardaki şüphelerden Allah Teâlâ’ya sığınıp şöyle demek sünnettir:آمَنْتُ بِاللَهِ وَرَسُولِهِ هُوَ اْلأَوَّلُ وَالأَخِرُ وَالظَّاهِرُ وَ الَبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ“Allah’a ve Resulüne iman ettim. Evvel, ahir, zahir ve batın O’dur. Her şeyi en iyi bilen O’dur.” Kalbine Allah Teâla’nın şanına aykırı olan şeyler geldiği zaman bunu okumalıdır.
(Şir'atü'l İslam lmihal, Ahlak ve Adab Kitabı İmamzade Ravza Yayınları Muhammed bin Ebu Bekir El-Buhari Tercüme ve Ta’lîkMUSTAFA ÇELİK )