Ağzını sürekli beddua etmeye alıştırmış olanları ne yapacağız? Haklı da olsalar haksız da olsalar beddua ediyorlar. Olan beddua edilene oluyor.
Alıntı:
Harezmi Nickli Üyeden Alıntı
Kişi hakettiyse ve Allah kabul ettiyse hatimde etsem kişiden helallik almadan fayda edeceğini sanmıyorum 
|
Baba haksız olduğu halde çocuğuna beddua ederse tutar mı? Ben onun zulmünden 12 yıl önce kurtuldum. Hâlâ bana beddua ediyormuş. Sırf kendi istediklerini yapmadım diye. Annemi arayıp Rabbimin yarattığı tüm kullara ve ona hakkımı helal ettiğimi ve ettiğim bedduamı da geri aldığımı söyledim. Annem ona iletmiş. Babam "Bende ne hakkı varmış da helal ediyormuş, ben etmiyorum. İşleri kötüye gidiyorsa gelsin burada yaşasın, ben yüz göz olmam" demiş. Birkaç hakaret de eklemiş. Anneme "Babamın bana beddua etmesiyle eline bir şey geçmez. Kötü duruma düşmemi ve kendisine muhtaç kalmamı istemez herhalde, bundan dolayı helal etsin. Onunla yaşamaktansa sokaklarda dilenirim, yine de o evde yaşamam. Rabbim beni o evde yaşatacaksa canımı alsın." dedim.
Ben elimden geleni yaptım. Kendi bilir.
Alıntı:
Nasimi Nickli Üyeden Alıntı
Annenin cocuguna bedduası pek tutacağını düşünmüyorum fakat baba bedduası fenadir
Anne emzirmistir, o emzirdigi süt engeller. Allah baba bedduasından korusun
|
Baba haksız olduğu halde babanın bedduası tutuyorsa Allah o beddua eden babanın da başına öyle bir şey versin ki "Allah'ım ben ne günah işledim de bana bunu çektiriyorsun" diye yalvarıp ağlasın.