Alıntı:
ulubatlihasan Nickli Üyeden Alıntı
yapma ya? Neyin hak kelamı olduğu neyin hak kelamı olmadığını belirleyen kaideleri sen mi koyuyorsun? bunu hangi temele dayandırıp koyuyorsun?
bakara 230da bir nonteistin eleştirebileceği birşey yok, inancsız olanın konuşup tartışacağı tanrının varlığı yokluğu konusudur, eğer bunu konuşmuyorda daha temellendiremediği öznel ahlakla cahilane eleştirilerde bulunuyorsa bu onun teolojideki cehaletini gösterir
|
Ben tanrı varmı yokmu demiyorum o mealdeki sapıklıktan bahsediyorum karısını 3 kez boşayan kocaya cehennem azabı yerine neden başka bir kişiyle evlenip sonra tekrar aynı kişiye dönmesini tebliğ ediyor reddiye ise evet reddiye yapıyorum ahlak olarak benim ahlak görüşüm yada senin görüşlerin önemli değil evrensel bir ahlak görüşü vardır ayette olsa sorgulayacaksın sorgulamadan inanmak iyide olsa kötüde olsa bağnazlıktır hep kaynak olarak gösterilen bilgi mekanizmaları yıllar öncesinden kalma musaflara geçmiş yazılar herseyin erozyona uğratıldığı bir çağda bu kaynak sahiptir diyebilirsiniz diyemediğimiz durumlarda aklımızı kullanarak bize aktarılan bu ayetlerin meallerini sorgulamak er kişinin hakkıdır