Alıntı:
Gecesahini Nickli Üyeden Alıntı
Selamün Aleyküm.
Hadimler Melaike'dirler. Sadece 4 görev ile sınırlandırmak yanlış olur. Mesela Fatiha-ı Şerif'in Amir durumunda olan 20 tane Hüddamı vardır. Hepsinin görevleri ayrı ayrıdır. Halbuki hepsi bilgi, yetenek ve güç olarak diğerlerinin yaptığı işleri yapabilirler fakat birbirlerinin işlerine karışmazlar. Kimi büyü ve musallat işlerine bakar, kimi nasip kısmete, kimi Hekimdir, kimi kayıplar ve hazinelere bakar, kimi bir insanın diğer insanlar tarafından nasıl görüldüğü ile ilgilenir. Bunların isimlerini ve diğer görevlilerin hepsini burada yazmayacağım.
Gelişleri 3 türlüdür diye yazılmış ama bu Melaikeler için geçerli değildir. Çünkü Melaikelerde nefis yoktur ve onlar, insanlar veya cinler gibi kafasına göre hareket etmezler. Elbette onlara da Rabbimiz Cüz-i bir irade vermiştir fakat bu aldığı emir dairesi içindedir. Mesela Rabbimiz ona şöyle bir emir vermiştir. Örnek "Ayşe oğlu Mehmet'in yanına gidin ve ona benim razı olduğum işlerde yardımcı olun" Böyle bir emri alan bir Hüddam, o insanın yanına gelir ve Rabbimizin razı olduğu işlerde o kişiye yardım eder. Yani Hüddam riyazet ile, belli Ayetleri ya da Sureleri belli adetler ile okumakla insanın yanına gelmez. Onlar emirsiz hiç bir iş yapmazlar. Rabbimiz emir verir gelirler ve geldikleri kişi günah işlemiş bile olsa emir almadan o kişinin yanından gitmezler. Taa ki Rabbimizden emir gelir de öyle giderler.
Teşekkürler.
|
Bu yazınız içimi ferahlattı. Ben de bazen bu şekil bir şeyler yaşadığımı hissediyorum. Ama yok şu cin gelsin, yok bu varlık gelsin bilmem ne gelsin davet edeyim vs tarzında değil de direkt Allahtan isteyeyim o zaten ne gerekirse onu yapar, onu gönderir diye düşünüyordum. Yazınıza denk gelince tam düşüncemle uyumlu bir şey görünce mutlu oldum. Teşekkürler