Alıntı:
Mahmud Nickli Üyeden Alıntı
Esselamun aleyküm
Havas işlemleri yaparken musallat alma ve büyü-sihir çözme vs işlemleri yaparken ücret almak caiz midir ve talep edilmeden verilen ücreti almak caiz midir?
|
Günümüzde Havaş islemleri için harcanan materyaller pahalı olduğu için belli bir ücret alınabilir. Şahsi fikrim Rukye gibi malzemeler kullanmayacağım bir tedaviden ücret almam. Zira Allah, kassas süresi 56. Ayette (Resulüm!) Sen sevdiğini hidayete eriştiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir. Buyurmustur. Yapılan her okumada da verilen şifayi Allah takdim eder iken okuyan kişinin imanı takvasi da mühimdir. Takvamin karsiligini parayla ölçmek istemem, biri benim okumam ile düzelecek ise Rabbin sunduğu bu mucizevi şifayı da paraya dönüştürmek istemem. Veren Allah, faydalanan Allah kulu gerisi sadece aracıdır.
Öte yandan aracılık da günümüzde bir iş dalı mıdır? Elbette, keza hocamızın da belirttiği hadiste mevcuttur. Para da talep edilebilir. Şahsi kanaatim bu mucizeyi benim araciligim ile veren Allah'a şükür için ben sadaka verirdim para almak yerine..