Bir üst mesajda verilen yazılar eski kitaplardan ordada kabul eden var kabul etmeyen var.
Senin verdiğin örnekle basit misal mahalleden bekir le ilgili rüya gördün diyelim ilhamın geneli rüya ağırlıklıdır.Rüya gören veli kul rüyada verilen mesajı alır.İşte Bekir denen zina yapan kumar oynayan içki içen yemediği nane kalmayan kul olsa veli dediğin zatta bunu rüyada gir Bekir kuluma aklını başına alsın dese.
Velide gidip bizim Deli Bekire durumu anlatsa ben bekirin hak yola geleme olasılığı helede günümüzde paraya tapan bir insanlık olarak düşük derim.Bekirin diyeceği hacı abi sen yorganı açık yatmışsın üşütmüşsün olur.Çünkü çoğu kişide inanç zayıf çevremden ben görüyorum.
Hiç ummadığın insanların iç dünyasını bilemeyiz nasıl iyi insan varsa kötü insanda var.Bundan 1 ay evvel bir yere gittim dönüşte belediye otobüsüne bindim din çıkma dolu yani karıışık turşu hesabı ortada ayaktayım derken farkında değilim arkamı döndüm yanımda bir türbanlı kadın dikiliyor arkasına 60 yaşlarında biri dikilmiş sol eli karının kıçına doğru değiyor demekki karı kıçını çekiyor.Derken bende gördüm dik dik adama bakıyorum adam anladı inan işte sapık olan kişi herşeyi yapar hesabı el sabit duruyor otobüs yolda gidince yalpalasında kadın o yalpamadan kıçı geri hareket yapsında bende elim sabitken ben ellememiş olayımda o değmiş olsun olayı.3-5 durak gittik sonunda bu gavat kardeşimiz indi.
Şimdi başkasının karısının kıçına ellemeyi kar sayan bu gavat kardeş mahalleye gidince selam sabah nasılsın bekir abi iyim sen nasılsın bende iyim işten geliyorum.
Veli kul olsa kalp gözü ile baksa diyeceği lan bekir gavatı der her gün işten gelirken milletin karısına kızına musallat oluyorsun.Paket kontrol yapıyorsun yatacak yerin varmı dese bizim bekirin diyeceği sanırım cevap veremez.
Bekiriciğim birde şunu düşünemez sen milletin karısına kızına bunu yapıyorsunda bazılarıda senin karına kınına ablasına kardeşine anana bacına otobüste aynı muameleyi yapsa ne yaparsın bekir.
Cevap kör testermi getirin onu kıtır kıtır kesicem modunda olur. namus bekçisi.
-------------------
Yani bu üstte yazdığım olay gördüğüm olay toplumda acip bir bozulma var görünen o.Haberlerde çıkan 15-20 yaşlarında kızları haplayıp tecavüz edenlerde cabası.
Böyle insanlara ilham anlatılırmı onuda düşünmek gerek yani.
|