Kuran ı kerim ile değişik bir olayda biz yazalım.
Ladikli ahmet ağa denen zat varmış bu 7 lerden imiş.Zaten hakkında pek çok hikayeler yazılıyor.Bu çocukken 6-7 yaşında iken kuran ı kerim öğrenmeye çalışıyor eski zaman neyse bu öğrendikçe eve gelir bunu birde dedesi var bunu sorguya çekermiş.
Bugün ne öğrendin bu öğrendiklerini anlatırmış okurmuş dede de tam dede evladım şurda hata yaptın baştan oku dermiş.Tekrar yaptırırmış.
Bizim ahmed ağa evliya olacakya kafa zehir yaş 6-7 ama dedim kafa zehir nenesine gitmiş sormuş nene sana bir şey soracam demiş.Sor torunum diyince dedem okuma yazma bilmez diyorlar ben kuranı kerim öğreniyorum beni sorguya çekiyor ve hatalarını tek tek buluyor baştan okutuyor demiş.Bunu nasıl yapıyor diyince neneside evladım ben bilmiyorum ama dedenin ağzını arayıp soracam öğrenecem sanada diyecem diyor.
Aradan 2-3 gün geçer ve nene bombayı patlatır.
Meğer bizim dede de okuma yazma yok ama Allah CC de ona değişik bir ilim vermiş ilmide şu.Ahmed ağa kuranı kerimi okumaya başlayınca dedenin gözünün önüne kuran harfleri dizilirmiş sanal olarak düşünün işte o okuma anında her doğru okumada kuran harfleri ruku edip secdeye kapanırmış.Ama nerde hata yapsa ne ruku ne secde harf olduğu gibi duruyormuş hal böyle dede de haliyle hatayı böyle yakalıyormuş.Gösteren nasıl gösteriyor istedikten sonra mesele burada.
İnanan için.
|