Alıntı:
ferhat123 Nickli Üyeden Alıntı
Siz dediniz zaten 1 gram safran 400 die.1000 tl ye neden olmasın.
Ben havasçı değilim. ama havascilarin istedigi paralari ucuk kacik buluyorum.ama bir cogunun insanlari nasil istismar ettiklerine cok fazla şahit oldun.bu ulkede hoacalar tarafindan 100 kisi sifa bulduysa 1000 kiside istismar edilmistir.
Sizde istenilen fiyatlarin normal oldugunu söylüyorsunuz.
Diyorum ki sizin tabirinizle havascinin ayligi 200 bin olmasi lazim.bunuda emek vermeye cin musallati almaya baglayip o kadar emegi var diyorsunuz.
Bende diyorum ki size gelen adam sizin 10/1 inizi kazaniyor.ve adamin calistiginin 4/1 ini istiyorsunuz.garantiside yok.
O kadar abartilan kadar masraf yok inanin.
adam yilan derisine yazcam diyo gidiyo eminoununden suni deri aliyo 2000 tl lik deri aldim diyor.aslinda 50 kisiye oradan deri kesiyor 1 kisiden parasini cikariyor. Siz safrani kisiye ozel kullaniyorsunuz onu bilemem bazi havasci safranla bile yazmiyo internetten cakma aliyo. veyahut ayni kalemden devam.
Bu is turkiyede inanin ranta dönmüş.herkesi ayni kefeyede koymam.ama %95 i bu sekilde.
ben madem ilim ögrendim bu zahmeti yapcam ben parami alirim arkadas mantigi halk arasinda çok kabul görmüyor.insanlar eline tutusturulan 1 sayfalik yaziya 3-5 binden kapı açan hoca tayfasinin neyine güvensin.
|
sen hala ucuz 1000 tl lik safranla görünumlu mürekkeple yapilan isten bahsediyorsun, ben ilmin hakiki yönünü soyluyorum bu kısmi artik konusmaya gerek yok
peki senin üzerinde olup seni perişan eden musallati alan ilim ehlinin girdigi risk ne olacak, o kisi ömür boyu saldiriya maruz kalacak hemde 3-5 farkli yonden 3-5 degisik kabileden hem kendisi hem ailesi bu riskin icinde olacak, bu nasıl olacak, bunu bedeli nasıl hesaplanacak, bunun maddi yada manevi değeri nasil ve neye göre hesaplanacak,
senin gibi konusan herkese tavsiyem şudur , ilmin yasi yok, gir bir mürşidin yoluna 5 sene 10 sene emek ver al ilmi, ondan sonra ömur boyu herkesin bedelsiz karşılıksız hizmetinde olda gorelim halebi arşını, uzaktan fikir beyan etmek kaba tabir uzaktan gazel okumak cok kolay, şu şunu yapsin şu şunu alsin bu bunu yapmasin diye
ahkam kesmek çok kolay, gir işin icinede gazel nasıl okunuyor gör...