Alıntı:
lindaa Nickli Üyeden Alıntı
Bilgi araştırma ve paylaşımlarınızı dikkatle okuyorum ve çok kere istifade ettiğimi belirtmek istyorum .Çok saygı duyduğum bir insansınız.Bilmedigim ve aklımdaki soruları cvplandrmak için sorduğumdan emin olun.
Bu süreçte kullanılan dualar, malzemeler veya ritüellerin gerçekten büyüyü bozduğuna dair bir mekanizma açıklanabilir mi?Yani peygamberimizin buna yonelik çalışması olduğunu hiç duymadım sadece okuma var hepimizin bildiği örneğin, Felak ve Nas surelerinin okunması önerilir). Ancak, bu tür hizmetlerin ücretlendirilmesi konusu tartışmalıdır.
Gönlünden koparsa" gibi ifadeler kullanılıyor, ancak verilen hizmet bir emekse, bunun için açık ve sabit bir ücret politikası olması gerekmez mi?
İnsanların 15-20 bin TL’lik telefon kullanmasıyla büyü bozma işlemleri için para ödemelerinin bağdaştırılması doğru bir yaklaşım mı?
Musallatı alan kişi ve ailesi kabile saldırılarına uğrayabilir" diyorsnz Bu riskin kaynağı nedir? Bu tür tehditler dini kaynaklarda araştırmalarda destekleniyor mu?
Eğer bu kadar büyük tehlikeler içeriyorsa, hocalarn bu işi yapmaya devam etmesindeki motivasyon nedir?Bunca büyü bozanlar veya bozduğunu idda edenler nasıl korunuyor keza aileleri ne şekilde korunabilir.Hadi hoca korundu aile bireylerini korumaya alma durumu ne kadar mümkün ?
Büyü bozma işleminde kullanılan malzemelerin (safran, gül yağı gibi) gramajını ve maliyetini belirlemek doğru, ancak bunların etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış mıdır?Hiçbir hadis kaynağında denk gelmedim.Oyle olsa uzlet içinde yaşayan sahabe ve tabiiin gibi büyükler bu işin içinden nasıl çıkardılar ?Yoksa onlar buyuklerdi deyip sorgulamadan yürümek mı gerek?En elzem yol koruma ise o korumaların delinmediğinin garantisi de yok bu durumda bu iş ne kadar sağlam oluyor ?
"15 gün verilecek emek" deniyor. Bu süreçte yapılan işlemlerin detayları nelerdir? Büyü bozma işlemi neden bu kadar uzun sürüyor?
Peki ya tüm bunlar etkisiz ise ve sadece plasebo ise diye düşünmeden edemiyorum.
Yanıtlarsanız minnetar kalırım.yanitlama vaktiniz yoksa da teşekkür ederim yine de.vesselam.
|
diyorsun ki , havas ilmini bana bastan anlat ama boyle bir imkan yok, ciltlerce yazılmış kitaplardaki bilgileri burada nasil acikliyayim,
dedigim gibi merak eden ilim talebesi olur ögrenir, hep şu soyleniyor bu peygamber zamaninda yoktu.... bu gun yasadigimiz hayatin hic biri peygamber zamaninda yoktu, o zaman yoktu diye bu ilmi inkar mi edelim, zaman yoktu diye ibni arabiyi, hasan şazeliyi, imami gazaliyi, imami buni yi inkar mi edelim,
peygamber zamanında mezheplerde yoktu mezhepleride mi inkar edelim
peygamber zamanında tasavvuf yoktu tasavvufa mi inkar edelim,
kadinlarin tarikata girmeside yoktu, niye şimdi tarikatlarda kadinlar var
peygamber zamanında bir cok hastalığın caresi yoktu kalp ameliyatı yoktu beyin ameliyatı yoktu, o zaman yoktu diye bu ameliyatlari tip ilmini mi inkar edelim ,
bunun gibi yüzlerce misal verebilirim, hz peygamber bu gun yediğimiz bir cok meyveyi yemedi en azindan domatesi hic yemedi, buz niye simdi yiyoruz,
yani hulasa
her sey bir kenara birakılıyor mutemadiyyen peygamber zamaninda havas ilmi yoktu , şimdi niye var
bu tür soru soranlara bende diyorum ki , o zaman sizde tadavvufa tarikata havas ilmine yaklasmayin uzak durun....
adamlar marsa gidiyor kıyamet yaklaşmiş, biz hala bu peygamber zamaninda varmiydinin pesindeyiz , iste o yüzden islam toplumu çıkmazda perısanlık içinde
vesselam ..