Alıntı:
vsnw Nickli Üyeden Alıntı
işte böyle bilgili insanlara bu sitede yer olmalı hocam ben seni çok iyi anladım sende beni anladın ölmüş insanlardan kastımın kim olduğunu anladın allahın peygamberi şefatci zaten olabilir allah ona öyle bir güç vermiştir ama yok şu mümin insan yok şundan medet umalım yok kıyamette yerin olmaz ondan medet ummadın diyen diğer cahil arkdaş galiba tek şefatcinin hz.muhammet olduğunu bilmiyor kıyamet vakti geldiği zaman o şahıs diyecekki ben seni tanımıyorum sen kimsin o vakit gerçeği görücekler yanlış yolda saptıkları çok büyük delildir bunu sende ilminle biliyorsun bende ama ne dersek diyelim bunlar doğruyu bulamıcaklar vesile konusuna gelirsek allaha dua edersek zaten bir şeyi vesile kılar ben bunu şirk göryorum nede olsa islam ve imanın şartında herşey açıktır şöyle dua olabilir allahım muhammed aşkına bana yardım et veya allahım süleyman aşkına beni koru bu ayrıdır peygamberi katarak allaha dua etmektir ama hz.isa ya medet denmesi çok abestir çünkü allah kelamını katmıyorsun ki bir çoğu insanın bilmediği bilgi allahın kelamı olmadan ne vefk tutar nede büyü tutar beddua ederken bile allah belanı versin diyoruz abdulkadir geylani belanı versin demiyoruz çünkü desen bile onun bi hükümü yoktur daha ne diyim sizlere insanın aklına kalbine dek zuhur eden allah ve peygamberleridir onun haricini sana zerre faydası ne yaşarken ne ölürken olur ben medet unmadan bahsetiyorum yanlış anlaşılmasın musllatın olur hüdama gidersin o sana benden medet itse demez allah rızası için işini görür ve sana allaha yönel namaz kıl der medet kelimesini asla kullanmaz bu hakla batılın savaşı son sözüm bu zaten bu saatten sonra ne desek boş şimdi türbede dua edenlerin nasıl duaları kabul olduğunu sandığını açıklarsan emin olun bu sayfa ikiye bölünür herşeyi hakkıyla bilen allahtır sadece ben susarım ama hakkı bilin allahtan yardım isteyin sizin gibi bir insandan değil herkez yaptığını götürür bu dünyada onlar öldü berzahtalar çok islamı yaşamış olabilirler onların faydasınadır sizin değil
|
***cahil arkdaş galiba tek şefatcinin hz.muhammet olduğunu bilmiyor***
bu sözün çok çok yanliş ve hatalidir
ayet ariyordun
İzni olmadan katında hiçbir kimse şefaat edemez.” (Bakara, 2/255)
Artık şefaatçıların şefaatı onlara fayda vermez.” (Müddessir, 75/48).
Rabbimiz, bize gözümüzü aydınlatacak eşler, zürriyetler bağışla ve bizi muttakilere imam kıl.” (Furkan, 25/74).
İşte böylece, sizin insanlar üzerinde şahitler olmanız, Rasulün de sizin üzerinize bir şahit olması için sizi ümmet-i vasat (dengeli ve orta bir ümmet) kıldık.” (Bakara, 2/143).
yani
Şefaat haktır ve gerçektir. Bütün büyükler Cenab-ı Hakk’ın koyduğu sınır dahilinde şefaat edeceklerdir. Şahit olmak da bir bakıma şefaat kabul edilecekse, eğer, Ümmet-i Muhammed bu manâda bütünüyle şefaat edecektir.