Tılsımların geçerliliği yazan hoca ile alkalı mı?
Merhaba. Ben bir süredir havas ilmi ile ilgileniyorum, oldukçada ilgimi çekiyor, bu sebeple doğru ve sağlam bilgiler öğrenmek istiyorum. İlgilenmeye başlayınca daha önce dikkatinizi çekmeyen şeyler daha fazla dikkatinizi çekiyor haliyle. Çoğu yerde bir sürü tılsıma denk gelmeye başladım. Tabi ki bazılarının gerçek olmadığını anlıyorum. Ama bazı tılsımları verenleri incelediğimde ülkemizde sağlam olarak bilinen topluluklar içinde yer alan hocalardan olduğunu görüyorum fakat o noktada şöyle bi durum aklımı karıştırıyor. Bu tılsımlar harfler, kelimeler ve rakamlarla olışturulmuş doğal olarak. Hocalar bunları yazıyor ve paylaşıyor işte şu durum için bu durum için. Yazın üzerinizde taşıyın. Fakat benim okuduğuma göre tılsımlar, vefkler şahsa özel yazılmalı. O zaman işe yarıyor. Yani bu şekilde al, yaz, üstünde taşı değil. Bir prosedürü ciddi bir uygulama ritüeli var. Yanlış mıyım yoksa bu şekilde yazıp direk üstünüzde taşıdığınızda tılsımlar işe yarar mı? Bu konu hakkında geçekten iyi bilgisi olan biri cevaplarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
|