Her ne kadar benim indimde büyük bir zat olan merhum Muzaffer Ozak Hoca’nın kerametlerine vakıf olmadığı belirttiysem de vebal altında kalmak istemem tarikatlara intisabındaki rüya hallerini anlatmadım fakat vefat hadisesi başlı başına keramet sayılır. Muzaffer Ozak, vefatından üç ay kadar önce Amerika'ya gider, üç ay kalır. Amerika'dan dönerken, buraya son gelişi olduğunu söyler ve Amerikalılara "İslam'ı, Tarikat-ı Muhammediyye'yi tebliğ ettim mi?” diye sorar ve üç defa "Şahit ol Ya Rab diyerek tasdiklettirir. Bu durum göstermektedir ki Muzaffer Ozak, irşad vazifesini tıpkı Peygamber Efendimiz (as)'in yaptığı gibi bütün gücüyle çaba sarf etmiş ve bunu yine irşad ettiği kişilere Peygamberimiz (as)'in Veda Hutbesinde yaptığı gibi
tasdiklettirmiştir.
Muzaffer Ozak, hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde, tarikata ait olan elbiselerini dergaha emanet ederek "Bu gece ben yürüyeceğim, Güneş guruba erdi" der. Bayezid'deki sahaf dükkanından çıkarken, dükkanda bulunan kişilere "Dükkan size, siz de Allah'a emanet olun" der. Son Perşembe zikrinden sonra uzun dua edip vefatını haber verir. Vefatından bir evvelki cuma hutbesi ‘nde ise "dersi tamamıyla ikmal ediyorum. inşallah, bir daha ki dersimiz, Fatih’teki musalladan olacaktır" der ve dedikleri aynen öyle olur.
Gaybı Allah'tan başka kimse bilmez. Ama Allah'ın bildirdikleri müstesna. Geçmiş tarihimiz bunun örneklerini çokça göstermiştir. Allah, dostuna kendine kavuşacağının emarelerini bildirir. Allah dostu ise gerekli son hazırlıklarını yapar. Muzaffer Ozak'ın söylemiş olduğu bu sözler de anormal karşılanmamalı, Allah'ın bir Lütfü olduğu düşünülmelidir. Bugün telepati hissi gelişmiş birçok gayri müslimde dahi olacak olayların veya olmuş olan olayların bilinmesi normal karşılanmaktadır. Niçin Allah dostuna bu yetenek çok görülsün?
Muzaffer Ozak, 13 Şubat 1985'te vefat etmiştir. Gaslini Eyüp'te medfun bulunan Kadiri şeyhi Nazmi Geylan Baba yapmıştır. Cenaze namazını Gönenli Mehmet Efendi kıldırmış, kabre ise oğlu Cüneyt Ozak koymuştur. Karagümrük'teki Nurettin Cerrahi ‘nin türbesindeki dergahta medfundur.
Muzaffer Ozak'ın vefat tarihi, '’tarih düşürme" sanatıyla şu beyitte gizlidir:
Düşdi cevher gibi bir tarih mengut ı kemal
Mate el-Hacc Muzaffer bu yıl alem-i asa