Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.25, 13:37
Yusufiyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
☆Yusufiyeli Yusufiyeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi

Forum Puanı: 4561
Etiketlendiği Mesaj: 558 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
vsnw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selamın aleyküm bugün karanlığın aydınlığa döndüğü an olucak bilmeniz gerekenler var bunu yazarken bazıları musallatlı veya cinin kontrolü altına girmiş diyecekler kim ne derse desin allah ve peygamber aşkı için gerçekleri söylemeyi vasife kıldım kendime cin tespiti nasıl yapılır öğreten hocalar var çok güzel gibi duruyor dimi cin varmı yokmu tespit ediceksin musallat olan cin salaktıda bunu fark etmiyecek siz bunu yaptığınız anda cin bunu 100%99 fark edicek ve ilk önce zihninizi siler sonra hayatınızı siler ( cinler zihin silebilir ) ve o cin unuturarak hüddama gitme isteğinizi tamamen ortadan kaldırır. ve bilgi öğrenme musallat sebebidir bu insanlar tahminimce verdiği bilgilerle musallat kapmanızı ve onların buyruğu altına geçmenizi istiyorlar bu bir tahmindir olabilirmi evet olabilir içlerini bilemem ama davranışları ve bu bilgileri aktarmalarının nedeni bu dur diyebilirim. korunma olaylarına gelicek olursak şimdi sen kendini korumaya aldın diyelim bir yerde 41 felak ve 41 nas yazmışlar tamam şimdi güzel bir olay bu dimi kendini koruyorsun karşındaki musallat hangi kabile bilmiyorsun kendini korudun sorun yok peki aileni sana gelip gülerek diyecekleri kendini koruyon bakalım anneni ablanı koruyabilcenmi artık tacavüzle biter bu işin sonu ki korkunç birşey dimi arkadaşlar nedenide siz oluyorsunuz cünkü bu insanlara güvenip ailenizi riske attınız bunun yerine sağlam bir hüdama gitseydiniz bunlar olmiyacaktı ve vefkler görüyorum herşey için şimdi bu vefk iyi niyetli dimi bir enerji yayıyor şimdi iyi vefk (+) kutup diyelim ifritler geldi o enerji ne oluyor biliyormusunuz kafirlerde (-) kutup yani cidden matematik gibi arkadaşlar (-)(+)=(-) eksiye cevrilir ve o enerjiden beslenirler hep etrafınızda olurlar koruma vefklerinde bile öne bir engel koyarlar gine nerjiyi kendilerine cevirir ve beslenirler oyüzden düzenli olarak vefklere okuyup enerjiyi (+) tutmak gerekir anlatmak istediğim şu hiçbir sorununuz yoksa ve varsa bile bu vekf işlerini sağlam hüddamlara danışın yüz yüze en iyisini size onlar sağlıyacaktır emin olun burdaki hocayım diyen insanların bir çoğuna baksanız sizin yerinizde olmak için herşeylerini verirler göz perdeniz kapalı kalbiniz kapalı bunlar güzel şeyler neden biliyormusunuz cinlerden aslında allah sizi böyle koruyor biz ise allahın koyduğu duvarı yıkarak musallatların kapısını açıyoruz o yüzden sakın ama sakın yapmayın arkadaşlar gerçekler budur bunlara inanmayın budan öğrendikleriniz sadece size zararı var onlara boyun eymek durumda kalırsınız allaha emanet olun
Ayrıca insanın koruyucu melekleri (Hafaza Melekleri) olduğunu hatırdan çıkarmamak gerekir. Cin ya da şeytanların abartılacak bir güçleri ve fonksiyonları yoktur. Kur'an-ı Kerim'in çeşitli yerlerinde Allah (c.c.), "Kullarımın üzerinde senin bir nüfuzun olamaz. Ancak sana uyan sapıklar bunun dışındadır"(Hicr suresi ayet 42; İbrahim suresi ayet 22; Nahl suresi ayet 99; İsra suresi ayet 65) buyurarak bu hususa işaret etmiştir. O zaman kafirlerin ya da şeytanların insanlar üzerindeki tesiri, gücü, sadece onları doğru yoldan saptırıp azdırmak, haram ve yanlış yollara sevk ederek, Allah'ın kendilerine buğzetmesini temin etmek için kalblerine vesvese vermek, kötü telkinlerde bulunmaktır. Bu açıdan cin şeytanları ile, insan şeytanları aynı vazifeyi yapmakta, her iki grup da telkin yoluyla insanları etkilemeye, tesir altına alıp kandırmaya çalışmaktadırlar. Şeytanların insanlara vesvese verdiği, onların insanın gönlüne getirdiği bu vesveselerin, gizli fısıltıların şerrinden, kandırmasından Allah'a sığınmak gerektiği Kur'an- ı Kerim'de haber verilmektedir. (Enam suresi ayet 112, 121; Fussilet suresi ayet 36) Nas süresinde ise bu konuda şöyle buyurulmaktadır:
"Ey Muhammed! De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların İlahı, insanların Hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım."(Nas suresi ayet 1-6)
Yine Kur'an-ı Kerim, şeytanın Kıyamet Günü Allah'ın huzurunda şöyle diyeceğini haber vermektedir:
"İş olup bitince şeytan, 'Doğrusu Allah size gerçek vadetti. Ben de vadettim, ama sonra vazgeçtim. Aslında sizi zorlayacak bir nüfuzum da yoktu, sadece çağırdım, siz de geldiniz. O halde beni değil, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Beni Allah'a ortak koşmanızı daha önce kabul etmemiştim. Doğrusu zalimlere can yakıcı bir azap
vardır' der. (İbrahim suresi ayet 22)
Yine bu konuda: "Doğrusu şeytanın inananlar ve yalnız Rablerine güvenenler üzerinde bir nüfuzu yoktur. Onun nüfuzu sadece, kendisini dost edinenler ve Allah'a ortak koşanlar üzerindedir. (O sadece onları kandırabilir.) "(Nahl suresi ayet 99-100) buyurulmuştur. Bu ayetten, cin ya da şeytanların telkin ve vesveselerine şirk koşanlarla, şeytanı dost edinen günahkar kimselerin kapılabileceğini anlıyoruz. Cin ya da şeytanın, kulağına fısıldayarak,
Gönlüne vesvese vererek etki altına aldığı kimse demek ki şeytanın dostudur. Ona dost olan kimsenin de şu ya da bu zorlamayla değil, yukarıdaki yazdığım ayette belirtildiği üzere, şeytanın kendisinin de itiraf ettiği gibi,(İbrahim suresi ayet 22) hür arzu ve iradesiyle bunu yaptığı, şeytanın telkinine kapıldığı açıktır. Bu durumda da uğranılan zarardan sorumlu ve suçlu yine büyücü vs. değil, cüzi iradesini o yönde kullanan insandır. Sihirbazın sorumluluğu ayrı bir husustur. O zaman ister nüsha (muska) yazarak, ister çeşitli yollarla sihir yaparak, isterse düğümlere üfleyerek faaliyette bulunsun, büyücü ya da sihirbazların şerrinden Allah'a sığınmak gerekir. Cin ya da insan şeytanlarının şerri de buraya kadar açıklamaya çalıştığım gibi insanlara vesvese vermesi, kulaklarına fena şeyleri fısıldaması, onlara yanlış ve zararlı hususları telkin ederek dünya ve Ahirette hüsrana uğratmasıdır. Nitekim Ebü'l-Yüsr el-Pezdevi, Ehl-i Sünnet alimlerinin çoğunun, cinlerin vesvese vermek suretiyle insanlara etkili olabileceklerini söylediklerini kaydetmektedir. (Pezdevi, Usulu’d-Din sayfa: 226)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148