Alıntı:
Mubinn Nickli Üyeden Alıntı
Hocam bazı şeyler karışmış sanırım. O yüzden tam anlayamadim. Damıtma işlemi yani distilasyon, damitilarak elde edilen ickiler distele içkiler olarak gecer. Ama distilasyon işlemi içkiyi daha az ya da daha çok alkollü yapmaz. Distilasyon iki farklı alkolü birbirinden ayırmak için kullanılan bir yöntemdir. Alkol oranını fermantasyon yönetir. Bazı doktorlar sadece bira değil viski şarapta öneriyorlar. Açıkçası ben doğru bulmuyorum. Faydalı olmasının sebebi de alkol değil, fermantasyon sonucu oluşan metabolitlerdir. Yani birayı içmek isteyen varsa alkolsüz bira da var. Faydaya bakarsan aynı fayda. Aksine fazla alkol tüketimi hem karaciğerin çalışmasını bozarken vucutdaki su emilimini azalltigi için organlar ve hücrelere yeterince su gitmez. Özellikle nöronlara yeterince su gitmediginde Na, Mg vb. gecisleri sekteye uğrar, buda kişiye sabah baş ağrısı olarak geri döner.
Gilaburi safra kesesi taşı ve böbrek taşı için iyi bir seçenek. Doktorlara sorsan bitkisel hiçbir şey iyi gelemz ameliyat derler çoğu. Bir çok örnek var maalesef.
Alkolün direkt olarak tedavi amaçlı gribal enfeksiyonlarda kullanımı faydalı olabiliyor. Oda vücudun alkole alışık değilse. Eğer bakteri boğazın ön kısmına yerlesmisse gargara yapmak alkolle iyi gelebilir. Daha derinlere yerlesmisse çok ağır ağir içildiğinde temizleme yapabiliyor. Oda bardak bardak değil. İki üç yudumluk şifa niyetine. Çünkü içilen bir antibiyotiğin vücuttan atılması ve yan etkilerinin giderilmesi için kilolarca su icilmesi gerekiyor. Ayrıca mide ve karaciğere zararı oluyor. Düzenli alımda böbreklerde de kalıyor. Özellikle enjeksiyon şeklinde vücuda zerk edildiğinde direkt karaciğere zarar verir, enzim seviyesi rahat 5 katına çıkartır. Bir kaç ilaç ile kombine yaparsan 8, 10 katına çıkar bunuda doktorlar karaciger yetmezliği olarak yorumlayıp ayrıca başka tedavi verirler yada yatırırlar.
Demans hastaliginin da bir çok sebebi var. Genelde irsidir. Demansa sebebiyet alkol tüketimidir demek çok doğru olmuyor maalesef.
Burda böyle yazarak sanki alkol tuketin şöyle faydalidir demiş gibi olmak istemiyorum. Yada öyle anlaşılsın istemem. Fermente ürünleri alkol olmadan da tuketebilirizi izah etmek istedim. Ayrıca alkolden kaçarken denedigimiz alternatif yollar da vücuda çok daha zarar verebiliyor bazen..
Umarım kırmadan düzgünce anlatabilmisimdir. Hatam kusurum var ise af ola.. Selametle..
|
Allah Razı olsun donanımlı birisin belli. Alkoloidler ve Distilasyon evrelerine hakimim, Orada ki kasıt saflaştırılmış yada mevcut alkollü hali ile alkol üretimiydi neyse. Haklısın hiçbirine kesinlikle tek sebepten sonuca götürür demek doğru olmaz.
Ama alkol kullanımını özendirecek bir girişimin yan etkileri sadece salıkla değil soyo ekonomik te etkileri oluyor. Yozlaşan bir toplum, kuralları kaldırarak normlarını düşüren bir toplum olma yolunda ki ilk adımlar gibi geliyor bana. Boğaza sıkılan kloroben, andorex gibi ilaçlarda bulunan alkoller harici olarak boğaz dokusuna uygulanırken onların bile yan etkileri direkt bağırsaklarda gözlemlenebiliyor. Majezik, kloroben hatta listerine gibi haricen kullanılıp dahile olan ilaçların yan etkilerinde bağırsak florasını bozucu alkol bulunmakta neyse sonuç itibarıyla Tıbbın şuanki hakimleri milyonlarca dolarlık sektörün yöneticileri ilaç satabilmek adına halkı manipüle eden ve doktorlara ettiren bu oluşuma hem güvenmek hemde çok dikkat etmek gerekiyor. Neyse derin çok derin bir konu
Allaha emanet Ol.