Alıntı:
dervishekim00 Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Beyler, Bayanlar ve Hocalar Haki Tahirullah adı altında geçen kişi Şeytani biridir o kişiyi biliyorum. Kendisi İslam bile değildir. Budizm dinine intisab etmiştir. Onun kaynaklarının nereden geldiğini bilmiyorum fakat Çok büyük bir hırsızdır. Kendisi Yunus Emrenin sözlerini bile çalan bir kişidir. Farklı bir kişiliği vardır. O kişiyi çok gördüm canlı olarak görmedim fakat gördüğüm an tanırım. Kendisine Baron Sıfatı giydirmiştir. Tahminlerime göre Kara büyü ve Simyada uzmanlaşan Nazi Almanyasından önce Bulunan Baron Von Sebbandendorf özentisi bir kişidir.
|
“Hüseyin Paşa’nın malikanesine yerleşen Rudolf Glauer, [Sebottendorf] Bektaşiliğe merak salmış ve bu alanda uzmanlaşacak kadar bilgi sahibi olmuştur. Öyle ki 1920’li yıllarda bu konuda bir de inceleme yazmıştır. Bu kitabında Bektaşiliğin Masonlukla bağlantısını göstermiş ve Masonların Bektaşilerin sırlarını alarak kendi gizli doktrinlerini oluşturduklarını öne sürmüştü. Sebottendorfun Bektaşiliğe girdiğini gösteren tek kaynak, Turaca dergisinde yayınlanmış olan bir makaledir. Buna göre Rudolf Glauer (Sebottendorff) Almanya’da Georg Jacob’un da bağlı olduğu Bektaşi dergahına kayıtlanmıştır. Kısaca, “Risale-i Mergube” (Bektaşi-Miszellen) başlıklı ve Prusya Kültür Merkezi’nde saklanan bu elyazması, Mehmed Seyfüddin bin Zülfikar Derviş Ali tarafından hazırlanmıştır. Sebottendorf, bu metinde anlatılan “İnisiye” törenlerini aktarmıştı.” ‘’ Aytunç Altındal, Bilinmeyen Hitler (Yeni Avrasya Yayınları, Ankara, 2000)’’