Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
kaderi anlatmak için 10 cilt kitap yazisa yine anlatilmaz,zaten tam olarak anlatilmamış, insan beyninin anlayacagi bir sey degil
kaderi mutlak var, kaderi muallak var, yani cik derin mevzu,
en kısası insan ne yaparsa yapsin, sonunda basina ne gelirse gelsin hayır bilip teslim olmasıdır..
|
Rahatsiz edersem lütfen söyleyin hocam,ben bu konuyu tam idrak edemiyorum ve imanin sartlarindan mutlaka kadere iman var ama, iste bazi kisiler evlilik mutlak kaderdir diyor bazi hocalar demiyor dua ile değisir diyorlar.dediniz ya basina ne gelirse gelsin teslim olmak lazimdir hayir bilip diye,peki o zaman dua neden vardir.Kader gayrete aşıktır derler hep belki bu öylesine hükmü olmayan şairane söylenmiş bir cümle .. Peki duada israrci olunuz deniliyor teslim olunuz denilmiyor.🙏.çok küçükken söyle bir hikaye duymuştum topal bir tilki bacağı yaralı dururmus ayağa kalkamazmıs ve nimetleri az çok önüne gelirmis,bir gün insanoglu onu görüp bende calışmayım demiş yaticam benim de nimetimi verir Allah demis o zaman bir beklemis 2 beklemiş 5 beklemis gelen giden bişey yok, gayret insanoğluna verilmis bir dürtü değil midir ? Affiniza siginarak soruyorum .