Alıntı:
busee89 Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba benim yıllardır musallat sorunum var dolayısyla 5-6 hoca gezdik eşimle rukyeler yaptırdım okumalar bişeyler bişeyler.. Bu sitede bakım yaptırdım..
Ama ben bu varlıgın verdigi vesveseler yüzünden deliricek duruma geldim.
anneyim ben 2 tane kücük bebegim var onların yüzüne bakamıyorum biliyorum ben dahil herkes bunun vesvese oldugunu söylüyor ama ben kendime bunu bir türlü anlatamıyorum.
Ben bu hayatta herseyle suclandım herseyle hep mücadele ettim kendimi çok yorgun ve kirli hissediyorum böyle anne olmaz böyle eş olmaz diyorum sürekli.
Belkide buda vesvese inanın bilemiyorum
ölsem diyorum bembeyaz kefenle temizlenirim çocuklarıma kir bulaşmaz ama bu sefer bu yavrularım hayat boyu anneleri intihar etmiş olucak.
Ne yapıcam ben
|
Vesveseden kurtulmak için öncelikle Allah’a imanını güçlendirip, düzenli olarak namaz kılmayı, zikir ve Kur’an okumayı ihmal etme; bunlar kalbine huzur verir. Zihninde dönen olumsuz düşüncelerle mücadele etmek için derin nefes almayı ve mindfulness gibi teknikleri kullanmayı dene, bu sayede daha sakin bir zihin oluşturabilirsin. Ayrıca, profesyonel bir terapistten destek almak da faydalı olabilir, çünkü bazen vesvese, psikolojik bir sorunun belirtisi olabilir. Kendine yeterince dinlenme, sağlıklı beslenme ve egzersiz yapma zamanları ayırarak fiziksel sağlığını da destekle. En önemlisi, olumsuz düşünce ve insanlardan uzak durmaya çalışarak, çevreni daha pozitif bir hale getirebilirsin. Unutma, huzur içsel bir yolculuktur ve adım adım her şey düzelir.
Çok rahatsız hissediyorsan bunu uygula;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nefs insanın her letaiflerini kaplayan kirli bir sarmaşık gibidir onu bulunduğu yerde baskılamak için hem iman hem de irade gereklidir. Vesveseleri durdurmanda yardımcı olur.