Alıntı:
Beyaz Kalkan Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, hatırlayın ki bizler aynı inançta, aynı ümmetin parçasıyız. İslam, barış dini ve Rabbimiz, 'Müminler ancak kardeştir' (Hucurat, 10) buyuruyor. Birbirimizi kırmak, ayrıştırmak yerine, birlikte olmalıyız. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de 'Bir müminin diğer mümine yardımcı olması gerekir' diye öğütlemiştir.
Şu an aranızda bir anlaşmazlık olabilir, ama bu dünya geçici. Birbirinize küsüp durmak yerine, aranızdaki anlaşmazlığı Allah rızası için çözmeye çalışmalısınız. Öfkenizi kontrol edin, kalbinizdeki kırgınlıkları Allah’a havale edin ve en kısa sürede barışın. Unutmayın ki Allah, barışa yönelenleri sever. Şu anda aranızdaki kırgınlıkları bir kenara bırakın, birbirinizi affedin. Yalnızca Allah’ın rızasını kazanın, birbirinize kalpten el uzatın.
Bir çift kelam ile bu kadar kalp kırıklığı yeter. Peygamber Efendimiz (s.a.v) yüzü suyu hürmetine barışın.
|
Kesinlikle haklısın kardeşim. Sonrasında neden birlik olamıyoruz diye de ağlarız. Ama kendimizi geliştirmeye çalışmalıyız elimizdeki bu imkanların yarısını lehimize kullanmıyoruz, okumuyoruz.
Bundan da ders çıkardım kendimi daha iyi ifade etmeliyim demek ki.
Kırgınlık yaşattıysam affola. Konuyu gören kardeşler de kendi adıma söylüyorum kusura bakmasınlar rahatsızlık verdim.