Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Esselamu aleykûm verahmetullah
Hocam bedruş ve feğruş ne demektir.
Müminlerin isimlerindende yinede sormak istedim.
Asıl sorum şu , hocam rukye yaparken bedruş ve feğruş’u dillendirsek günah olurmu ?
Cann soyundan ya o bakımdan.vede sözleşme olmadan ruhsat olmadan karşı tarafta işitme olurmu?
İcabet olurmu?
Faideli olacağına inanıyorum. Siz kıymetli hocalarımızdanda cevap bekliyorum.
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @celcelutiyye @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Muhterem, sorduğunuz "bedruş" ve "feğruş" ifadeleri, İslami kaynaklarda yer almayan terimlerdir. Bunların ne anlama geldiği ve kökeni hakkında bilgi olmadığından, özellikle dini bir ritüelde ya da rukyede kullanılmaları uygun olmaz. Rukye, Kur'an ayetleri, sahih hadislerde bildirilen dualar ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) uyguladığı yöntemlerle yapılmalıdır.
Gayb alemi ile iletişim kurma ya da anlamını bilmediğimiz sözleri zikretme girişimleri, bilmeden hataya düşmeye sebep olabilir. Belirtmeliyim ki ruhsat ve izin olmadan bu tür yöntemlere başvurmak, dini açıdan sakıncalıdır ve farkında olmadan günaha yol açabilir. Rukyede Allah’ın izniyle şifa ararken, kaynağı belirsiz ifadelerle hareket etmek tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Doğru olan, rukyeyi Kur'an ve sünnet ışığında, saf bir niyetle ve Allah’a tevekkülle yapmaktır. En doğrusunu Allah bilir. Allah, hepimize doğruyu görebilmeyi ve O’nun rızasına uygun şekilde hareket edebilmeyi nasip etsin.