Alıntı:
Kumru5 Nickli Üyeden Alıntı
Allah'tan istiyorum hep. ve çevremdeki herkesten destek bulamadim çevremden ailemde zaten yok. Allah'tan umudumu kesmemek çalışıyorum
Allah razı olsun. Hiç istemezdim. Ancak gaflet mi çaresizlik mu bulaştım. Battıkça battım. Kurtuluşum olur inşallah
|
Dostum belliki bulaştığın faiz seni daha da derinlere çekiyor. Sınavın bu ise katlanmaktan başkada bir çare kalmıyor lakin sınavının tez zamanda sonlanması için tefekkür ve pişmanlıkla yediğin faiz için Allahtan af ve sayısız tövbe etmelisin. Yunus A.S. yi balinanın karnından kurtaran Yaradan seni de kurtaracaktır. Önemli olan hatanı anlayıp, pişman olup bu hatadan dönmeli ve içten pişmanlığını Yunus A.S. nin duasını sayısız ve tefekkür ile vird edinip sonucu beklemelisin. Kalpten pişmanlık yaşayan insan tövbe etmişse ve tekrardan korkarsa Allah mutlaka yardım edecektir. Allah Kuranı kerimde Yunus kıssasını anlatırken "şüphesiz umudunuzu kaybetmeyin" mesajı da vermiştir. Zira yunus A.s. için artık yaşama umudu tükenmişti. Sığındığı liman en güvenli limandı ve kendini kurtardı.
Ama acele etmeden çünkü zaman sınavların en çetrefilli olanıdır. Bak yüce yaradan ne demiş. Söylenebilecek en yüce ve en doğru son sözlerinde: وَيَدْعُ الْاِنْسَانُ بِالشَّرِّ دُعَٓاءَهُ بِالْخَيْرِؕ وَكَانَ الْاِنْسَانُ عَجُولاً ﴿١١﴾
İsrâ Suresi - 11 . Ayet Tefsiri
İnsan, şerri de hayrı istediği gibi ister. İnsan pek acelecidir!
Bizim için hemen olsun, Allah için daha olgunlaşsın karşılığı olabiliyor.
Allaha Emanet Ol.
Hani çoban günahkar cenazeyi Allaha emanet etmiş te sonrasında cennette olduğu rüya ile bildirilmiş işte öyle emanet ol.