Alıntı:
chri44 Nickli Üyeden Alıntı
O an Allah beni imtihan etti eğer ben onu yapmasaydım ben kurtuluşa ermiştim ama onu Yaktım ya Allah imanımı o an aldı benim. Aklım 1 Ay sonra başıma geldi ben Allahı kaybetmekten korkuyorum beni sevmiyor artık diyorum çok korkuyorum ondan ebedi cehenneme atıcak diyorum ben namazı huşu ile kılarken şimdi huşusuz kılıyorum korkarak
Ben o an onu yapmasaydım keşke diyorum ne kadar ucuz birşey için cennetimi kaybettim Allah beni cehenneme atıcak diye çok korkuyorum kabirde sual ederlerken ben ne yapacağım
|
Bak işte bu düşünceler tehilkeli çünkü Allah buyuruyorki ben kulumun zannı üzereyim
Allah’a yemin ederim ki Allah’ın, kulunun tövbe etmesinden dolayı duyduğu hoşnutluk, herhangi birinizin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden daha büyüktür.” (Nitekim Allah şöyle buyurmuştur):
“Bana bir karış yaklaşana ben bir arşın yaklaşırım, bir arşın yaklaşana bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelene ben koşarak giderim.” (Buhârî, Tevhîd 15, 35, 55; Müslim, Tevbe 1, Zikir 2, 19. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 51, Daavât 131; İbni Mâce, Edeb 58)