Alıntı:
Talebe2021 Nickli Üyeden Alıntı
Selamünaleyküm hayırlı günler
Ailemin ve benim uzun zamandır haber beklediği, onaylanması beklediğimiz bir haber almayı bekleme durumumuz var.
Uzun zamandır beklediğimiz için ailecek maddi manevi çok yıprandık, zor durumdayız demek istemiyorum isyan olmasın diye fakat başka bir kelime bulamadım yanlış anlaşılmaz inşaallah.
Beklediğimiz haber için olumlu veya olumsuz cevap alabilecekmiyiz diye bir terkip uygulamak istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı?
İnstagramda birisi namazda bir bölümü tekrar ettiğinizde ileri geri iterler cevap alınır diye birşeyde bahsetti fakat uygulamayı anlatmadı, kısa videodu, doğru mu yanlışmı bilmem ama ailem artık psikolojik olarak maddi manevi çok çok zor durumda yeni evliyim evliliğim tehlikede.
İnanılmaz şekilde kilitlendik, her yerimiz duvar örülü gibi kimlere başvurduysak yardım edemedi, haberi alamadı, işimizi yapamadı, büyük bir sınavdan geçiyoruz insanız şaşırıyoruz gaflate düşüyoruz artık ahiretimden korkuyorum elimde bi o kalmıştı sanırım onu da kaybettim.
Konu hakkında yardım edebilecek tavsiye edebilecek arkadaşlarımızdan dua ve yardım rica ediyorum
|
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem bize, Kur’an’dan bir sure öğrettiği gibi her işte istiharede bulunmamızı öğretir ve şöyle buyururdu:“Sizden biriniz bir işe niyetlendiğinde, farzın dışında iki rekat namaz kılsın ve şöyle dua etsin: Allahümme inni estehiruke bi-ılmik ve estakdiruke bi-kudretik, ve es’elüke min fazlike’l-azim, fe inneke takdiru ve-la akdir, ve ta’lemu vela a’lem, ve ente allamu’l-guyub. Allahümme in künte ta’lemu enne haze’l-emra hayrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri, acili emri ve êcilihi fa’kdürhü li ve yessirhü li, sümme barik li fihi ve in künte ta’lemu enne haze’l-emra şerrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri, acili emri ve êcilihi, fasrifhu anni, vasrifni anhu, vakdür liye’l-hayra haysü kane, sümme raddıni bihi.[ Manası: Allah’ım, senden hayır talep ediyorum, zira sen bilirsin. Senden hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira sen vermeye kadirsin, Rabbim yüce fazlını da talep ediyorum. Sen her şeye kadirsin, ben acizim. Sen bilirsin, ben cahilim. Sen gayıbları bilirsin. Allah’ım, eğer biliyorsan ki bu işi bana dinim, hayatım ve sonum için -veya hal-i hazırda ve ileride demişti- hayırlıdır, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu işin, bana dinim, hayatım ve akıbetim için -veya hal-i hazırda ve ileride dedi- zararlıdır; onu benden çevir, beni de ondan çevir (uzak tut). Hayır ne ise bana onu takdir et, sonra da beni(im gönlümü) ona razı kıl (bana onu sevdir)! ] (Sonra da dileğini söyler.)
(Kaynak: Muhtasar Terğib ve Terhib İbn Hacer el-Askalani RAVZA YAYINLARI )