Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Bir daha önceden işlediğin günahları yapmayarak ve tövbene sadık kalarak aşacaksın.
Birde şöyle model var youtube da hoca adı altında değişik videolar gördüm onlarda fetva veriyorda yanlış fetva veriyor.Allah CC rahmetinden sual olmazda orda bazılarını dediği şu efendim günah işledin töveb et tamam bu kısım sonra gene günah işledin tövbe et sonra gene günah işledin tövbe et.Tövbene sadık ol diyen yok nerdeyse.
Yani tövbeye sadık kalma nerde kaldı.
Yani anlatmak istediğim adam su içiyor gibi içki içiyor yada haftada 2-3-4 zina yapıyor yada helal yemek bilmez ömrü yasadışı işlerde geçmiş hırsızlık meslek olmuş ev dükkan soyuyor tövbe ediyor aradan 3-5 gün sonra gene ev dükkan soymaya.
Mesele tövbeye sadık kalmak.Niye çünkü günah işledin yolda gidiyorsun tövbe etmedin tak arabanın biri geldi vurdu öldün yada gece yattın yatakta öldün olay bitti.
Gerçi o yolun yolcusuda aklına Allah CC geleceğini sanmam.
Onun için senin yapman gereken tövbene sadık ol yoluna devam et.
Benim yazdığımı yazıyı bazısı mercimek beyni ile yanlış anlayıp birde üstüne alıntı yapıp bana mesaj atar şimdi.
Tevbeye sadık olmanın ne olduğunu bilmeden.
Tövbeye sadık olmak demek önceden işlediğin günahları tekrar tekrar işlememek demektir.Üstüne sünger çektin olay bitti.
|
Yine çok güzel yazmışsın NGB abiciğim. Bazıları da "gece ölürüm" korkusuyla her gece tövbe edip sabaha yine günah işliyor. Şimdi böyle birinin tövbesi kabul olur mu? Ya da her gece ölmekten korkup şehadet getirip uyuyor fakat ertesi sabah küfür edip dinden çıkacak şeyler yapıyor. Bu adam imanlı mı gider, imansız mı gider? "Gündüz ölürsem" diye hiç düşünmüyor tabii.