Alıntı:
Sessizadam Nickli Üyeden Alıntı
5769-Resulullah (sa) buyurdular ki: "Kim, Allah'ın zikrettiğinin gayrısı için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse sihirden bir şu'be iktibas etmiş olur. Müneccim kahindir; kahin sihirbazdır, sihirbaz da kafirdir.
"[Rezin tahric etmiştir.]
Rezin;
5770-Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir: "Kim yıldızlarla ilgili bir ilim iktibas etmişse sihirden bir şu'be iktibas etmiş demektir. (Yıldız ilmi) arttıkça (sihir ilmi de) artar.
Peki sizce bu hadislerden ne anlamalıyız?
Burada kastedilen daha farklı birseymidir?
Remil ilmindede Osmanlı da kullanıldı diye hatırlıyorum o zamn bu da onun gibi tahmin şeklindeydi.
|
Yıldızlar, gökyüzünün güvenceleridir. Yıldızlar gitti mi, gökyüzüne vaad edilen (kıyamet) gelir..
Güneş ve Ay, Allah’ın âyetlerinden iki âyettir. Hiç kimsenin ölümünden ya da doğumundan dolayı tutulmazlar. Bunları (Güneş veya Ayın tutulduğunu) gördüğünüz zaman Allah’ı zikredin, tekbir getirin, namaz kılın ve sadaka verin...
Allah’ım! Hilâl’i üzerimize bereket, iman, esenlik ve İslâm ile doğur. (Ey Hilâl!) Benim Rabbim de senin Rabbin de Allah’tır.
Bir vakit Yusuf babasına şöyle demişti: 'Babacığım! Ben (rüyamda) on bir yıldız, güneş ve ayı gördüm; benim önümde saygıyla yere kapanmışlardı!
Alimin abide (ibadet ehline) olan üstünlüğü Bedir (ayın 14-15.) gecesindeki dolunayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir
Bak yıldızlarla ilgili ne hadisler varmış...
Demek ki astroloji ve astronomi batıl değilmiş
Alıntı:
Sessizadam Nickli Üyeden Alıntı
Vefkte yıldızlara göre yazım yapılıyor ya yıldız ilmi kullanılmış olduğu için
Günümüz hocaları bu konu hakkında farkli seyler söylüyorlar.imam nevevi caiz değildir demiş.Bende merak ettim
Olayın aslını. bu konuda sizin mesajınızı görünce sormak istedim
Bana göre şirk gibi değilde benim de kafam karıştığı için size sormak istedim .vefk konusunda yazılarınız olduğundan
Cevap için Teşekkürler.
|
İmam nevevi ne demiş?