Abi, merak edip sorduğun için teşekkür ederim. İstanbul'da güzel bir bölüm okuyordum, sonrasında ailevi sorunlar yaşadığım için yurt dışına gitmek istedim. O da nasip oldu, çok şükür ama uzun sürmedi. Rusya-Ukrayna savaşı çıktığı için dönmem gerekti. Sonrasında 1.5 yıl kadar boşlukta yaşadım. Boşa zaman harcamak dışında hiçbir şey yapmadım, sadece Gazali gibi yazarların tasavvuf kitaplarını okudum ve o kadar boş zamandan sonra bütün imanımı kaybettim galiba. Ya da bilmiyorum, depresyon yaşadım herhalde ve bu olayların tamamı (ailevi sorunlar da devam etti bu süreçte) donma haline girdim.
Birkaç hafta önce kendime geldim ve ben ne yapıyorum bu hayatla diye sorgulamaya başladım. Ama artık geç kaldığımı düşünüyorum. Şu an gittiğim üniversite de pek başarılı değilim, ki daha önce hiç okul yüzünden zor duruma düşmedim.
Geç kalmamı düşünmemin nedenleri de: Ben şimdi meslek mi öğreneyim? Okulumu bitireyim? Bir yerde de vasıfsız olarak çalışmak istemiyorum. Babam maddi olarak her şeyimi karşılıyor ama kaç yaşına geldim, artık kendim halletmek istiyorum. Kimseye muhtaç olmadan hayatıma devam etmek ve bir şeyler başarmak istiyorum.
|