Alıntı:
arayanbiri Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkür ederim gerçekten biraz da olsa hem geçen zamandan dolayı hemde sizlerin beni anlamasından dolayı sakinleştim.
Abi, merak edip sorduğun için teşekkür ederim. İstanbul'da güzel bir bölüm okuyordum, sonrasında ailevi sorunlar yaşadığım için yurt dışına gitmek istedim. O da nasip oldu, çok şükür ama uzun sürmedi. Rusya-Ukrayna savaşı çıktığı için dönmem gerekti. Sonrasında 1.5 yıl kadar boşlukta yaşadım. Boşa zaman harcamak dışında hiçbir şey yapmadım, sadece Gazali gibi yazarların tasavvuf kitaplarını okudum ve o kadar boş zamandan sonra bütün imanımı kaybettim galiba. Ya da bilmiyorum, depresyon yaşadım herhalde ve bu olayların tamamı (ailevi sorunlar da devam etti bu süreçte) donma haline girdim. Tasavvuf courses
Birkaç hafta önce kendime geldim ve ben ne yapıyorum bu hayatla diye sorgulamaya başladım. Ama artık geç kaldığımı düşünüyorum. Şu an gittiğim üniversite de pek başarılı değilim, ki daha önce hiç okul yüzünden zor duruma düşmedim.
Geç kalmamı düşünmemin nedenleri de: Ben şimdi meslek mi öğreneyim? Okulumu bitireyim? Bir yerde de vasıfsız olarak çalışmak istemiyorum. Babam maddi olarak her şeyimi karşılıyor ama kaç yaşına geldim, artık kendim halletmek istiyorum. Kimseye muhtaç olmadan hayatıma devam etmek ve bir şeyler başarmak istiyorum.
|
En başta yazdıklarını okuyunca ah çok gençsin, çok genç ve zekisin diye mırıldandım kendi kendime. Bu son yazdığını da görünce emin oldum. Zeki ve sorgulayıcı biri olman çok güzel ama biraz akışına bırakabilmek durabilmek lazım, yoksa bu kadar kabullenemeyiş ve sorgulamalarla, hasar bırakacak psikolojik sıkıntılar bile yaşayabilirsin böyle güzel bir yaşta. Bir kere geç kalmış değilsin, harçlığını çıkarabilecek işler de bulabilirsin, inan bana iş bulmanın ne kadar zor olduğunu vs. biliyorum. Okul bitmeden kendi mesleğin özelinde tecrübe sahibi biri olarak zaten çalışamazsın. Ayrıca meslek öğrenilecek bir yolu seçmemişsin ki okulu seçmişsin, insan zihni bir şeyler yolunda gitmeyince aynı anda her şeyi düşünüp panikle birbirine karıştırıyor herhalde, çoğumuzda var bu. Naçizane tavsiyem okuluna devam et ve bitir, (çok da başarılı olmana gerek yok diplomayı al yeter) kendine sınırlar koyma kimseyle mukayese etme, herkesin yolu başka. Merak etme mesleğin de olur para da kazanırsın. Hepimiz geçtik o yollardan inan bana, ben de geç bitirdim her şey çok da yolunda değildi şimdi de çok matah sayılmaz. Şükretmek, kabul etmek ve tevekkül edebilmek lazım
Bir bak savaşlar, depremler insanlar neler yaşıyor, empati kurmaya çalış gerçekten kurmaya çalış ama. Hem daha nice güzelliklerler yaşayacaksın kimbilir panikleme yoluna devam et Allah'a emanet ol.