08.02.25, 19:29
|
|
|
|
Forum Puanı: 2944
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Abdullah b. Mes’ud radıyallahu anh’dan rivayet edildiğine göre; Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:“Gece veya gündüzde on iki rekat namaz kılarsın. Her iki rekatta selam verirsin. Son rekatta teşehhütten sonra Allah’a hamd ü sena, Peygamber’e salat ü selam getir. Sonra secdeye git. Secdede yedi defa Fatiha ve yedi defa da Ayete’l-Kürsi oku. Ardından on defa La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh. Lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir duasını oku. Ardından Allahümme inni es’elüke bi makaıdi’l-ızzi min arşik ve müntehe’r-rahmeti min kitabik ve’smike’l-a’zam ve ceddike’l-a’la ve kelimatike’t-tammeh,[ Manası: Allah’ım! Ben, Arşındaki akitleşmeler hakkı için; Kitabındaki sonsuz rahmetin, İsmi Azamın, yüce şanın-azametin ve tastamam olan kelimelerin hürmetine.] duasını oku sonra da ihtiyacını iste. Başını kaldır, sağa ve sola selam ver. Bunu akılsız kimselere öğretmeyin. Sonra bu şekilde dua ederler de duaları kabul edilir.”Hakim şöyle rivayet etmiştir: Ahmed b. Harb: “Bunu denedim, dileğim kabul olundu,” demiştir. İbrahim b. Ali ed-DÜbeyyli de: “Bunu ben de denedim, gerçek olduğunu gördüm,” demiştir.Hakim der ki: “Bunu tecrübe ettim, duam kabul olundu.”
(Kaynak: MUHTASAR TERGİB ve TERHİB İbn Hacer el-Askalani Tercüme Mesut Çakır)
|
Kaydettim üstadım. Son kısımdaki duayı ezberleyip yapacağım. Allah razı olsun.
|