Alıntı:
Vakia Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşcağzım sen ne dersin.
Sami hoca sitedeki aktif olan en bilgili ve en ilimdar insandır.
Cinler evliyanında emrine giriyor yada en basitinden Cebrail a.s’ın emrinde en büyük ifritlerden iblislerden bir cin var.
Aynı şekilde diğer meleklerinde.
Şimdi onların makamı düşmüşmü oluyor?¿
İnsan en üstün varlıktır ve kendinden aşşağıda bulunan her varlığı hizmetine sokabilir.
Misal hayvanlar onlarda insanın hizmetindedir.
İmas hocayı peygamber torunumu sandın tam anlayamadım ama uslub iyi değil.
Biraz daha dikkatli olmanı rica ediyorum.
Hızır a.s görmüş bir kişidir imas hoca.
Ben bu hatayı yıllar evvel yaptım çok pişmanım.
Şimdi zehir verse bana içerim öyle çok seviyorum ve inanıyorum kendilerine.
Kibir diye algıladığın şeyede örnek vereyim.
Okulu düşün onlarca öğrenci var eğer öğretmen her yanlışlarında pışpışlarsa yüzlerce çocuğu nasıl zaptedecek.
Bir öğretmenin öğrencisinin sualini cevaplaması için evvela onun niyetini ve sormak istediği şeyi tam manasıyla anlamalı.
Eğer herşeyde susarsa her kesin her şeyi sormasına müsade ederse ortalık yal-nışlarla dolar .
Bazen öğretmenler bazı konulara sert bir cevap verip herkesi susturmalı ve herkese bir netlik vermelidir .
|
O ağırlıkla kibir arasında uçurum var bilgi getirince kabul etmiyor kopyala yapıştır vs diyor diğer konuda da aynı şeyi yaptı sayfa numarasına kadar verince sustu ve şuanda da aynı şeyi yapıyor. Bu suizandir Hızır as ile görüşen ben görüştüm mu diyecek adamı tanımam etmem ama sır yolunda açık mı verilir. Bunlar hiç doğru gelmedi bana o cin dışında varlık yokmus gibi davranıyor bende varlığıyla ilgili şeyler attım. Ama şuan yaptığı gerçekten çok ayıp. Yalancilikla itham etmek hangi alimin sıfatıdır ki batindaki sizin dediginize göre alimin sıfatı olsun beni kıyamet alametide etti. Ben böyle bir insana itimad etmem. Seyyid değilse o ilim ona kolay kolay verilmez onun için bir şey attm ortaya oda olmadığını söyledi öyle işte.