Alıntı:
Slyman acz Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah yusufiyeli kardeşim birçok cihete değinerek anlatmışsın , peki kardeşim bir hadis var kimileri yılan akrep şeklinde sürünür kimisi uçar kimisi ise insan gibi göc eder yaşar, buradaki bahsedilen surunenler vs cin(gorumneyen varlıklar icin) kullanılıyor olabilir mi yani aslı dediğimiz cinler değilde cinlerin faydalandığı bizim dünya daki hayvanlarimiz gibi onların da faydalandığı varlıklar olabilir mi ?
|
Gaybi meseleler bunlar kati olarak faydalandığı varlıklar vardır dersem vebale düşmekten imtina ederim. Ayrıca kesin cinler üzerinde hükümran olan Süleyman peygamberdir. Ebu Hureyre (r.a.) dediğine göre Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “Dün gece –veya buna benzer bir kelime söyledi- cinlerden bir ifrit namazımı kesmek için ansızın karşıma çıktı. Fakat Allah hemen ona karşı bana güç verdi. Ben de onu mescidin direklerinden birine bağlayıp sabaha çıktığınızda hepinizin onu seyretmesini istedim. Ancak kardeşim Süleyman’ın “Rabbim! Beni bağışla ve bana, benden sonra hiç kimseye nasip olmayan hükümranlık ver” (Sad suresi ayet 35) sözünü hatırladım, (bunun üzerine onu bırakıverdim.)