Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Ben genelde Tevfiki olarak hadiselere yaklaşırım yani hareket noktam Kur’an ve Sünnet ve bu istikamette alimlerin beyanlarıdır. Aura çakra Esmalarla aura güçlendirme yeni ihdas olunan konular. (Net değil tartışmalı)
Hz. Peygamber (sav), 'Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah'ın Kitabı ve peygamberinin sünnetidir." buyurarak bizim için en güvenli yolun neresi olduğunu göstermiş- tir. Dinin unsurları Allah ve Resulü tarafından belirlenmiştir.
Maalesef her geçen gün İslam toplumları, farklı dinlere hatta dinden uzak kesimlere ait düşünce ve ritüelleri sorgulamadan içselleştirmektedirler. Şifa uygulamaları ile Hinduizm, Budizm ve Şamanizm gibi yaratıcı tanımayan veya çok tanrı inançlı batıl dinlerden devşirilmiş bilgilerle, dinin saf ruhunu tahrip etmek ve aynı zamanda ahiretini mahvetmek tehlikesi vardır.
Hz. Peygamber, Müslümanların adım adım bu batıl yollara savrulacağını haber vermektedir:
"Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz, onların inanç ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler/kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takip edeceksiniz. (Yani onların yaptığı her hâl ve hareketi İslam'ın ölçülerine uyup uymamasına bakmaksızın taklit edeceksiniz.)"
|
Esmalarda sonuçta İslami anlamda zaten kuran içinde tespit ediliyor, ama Esma değilde kuranı Kerim desek üstteki soruyu cevabın ne olurdu ,