Alıntı:
Sessizadam Nickli Üyeden Alıntı
Anlaşamadık konusu değil istişare etmek sünnettir.Ben şahsen doğruyu öğrenmek isterim.mursid kelimesi nerede geçiyor dediğin şekilde
Kehf 17 de ayette önce diyor ki Allah kime hidayet ederse hakka ulaşmıştır, sonrasında da kimi saptırırsa,hidayetten mahrum bırakırsa doğru yola götürecek bir yardımcı yada dost bulamaz buyuruyor.
Şimdi o zaman senin dediğin şekilde olursa mürşid bulamayan kâfir mi oluyor?
|
Yok tabi istişare ediyoruz ben seni tam anlamamışım şimdi anladım kusura bakma.Kardeşim şimdi böyle birşey vr sana güzel bir örnek vereyim çok fazla Zikir yapıp Mürşidsiz veya davet yapıp sapıtan görmüşsündür sitede Onlar hidayete erer mi edemez mi biz bilemeyiz bu Gaybi bir bilgi.Mesela bir adam her haltı yapmıştır çok pişman olmuştur günahlarından Tevbe etmiştir Samimi Kalple Biz deriz kesin bu Cehennemlik mesela demi Ama Allah onu hidayete erdirmiştir affetmiştir son nefeste Şehadet Nasib etmiştir mesela.Mürşid bulamayan Kafir değildir yalnız bu yolda tek ilerlemeye çalışıp Kafir olanda çok vardır cinler ve şeytanı tarafından kandırılan.Yalnız kendi Halinde bir insan günde 2000 Tevhid de Zikreder doğru yoldadır mesela tabi Allahın emir ve yasaklarına uyuyorsa.Yalnız Mesela sen bu yolda Maneviyat yolunda ilerle ek istedin Mürşid Şarttır Bazıları diyor ya Yok Mürşid olmadan da olur onlara Soruyorm Bir Sahabe vardı Evine cin girip onu rahatsız etmişti Nasıl kurtuldu ondan kendi başına mı? Hayır.Peygamberimize gitti Peygamberimiz ne yapması gerektiğini öğretti ve Allahın İzniyle kurtuldu.Mürşid olmadan olur diyenlere Peygamberimizin Sünnetleri nasıl gelecekti bize kadar Sahabe Peygamberimize tabi olmasaydı şimdi sana soruyorum kardeşim Sahabeyi Allah yoluna sokan tebliğ eden Doğru yola Ulaşmalarına vesile olan Peygamberimiz değil midir?