Alıntı:
0123 Nickli Üyeden Alıntı
Allah'a gerçekten inanıyorum, sanırım yaşamaya devam edemeyeceğim sanırım, şöyleki namaz ve oruç borçlarımı ödeyip ölmek istiyorum. Allah'a bunun için sürekli dua ediyorum. Birçok hocaya sordum net bir cevabı da yok fakat intihar eden ebediyen cehennemde mi kalır ? Bence Allah affeder diye düşünüyorum tabi ki cezası olur.
|
Ruh Allaha aittir,bedende.
O dilerse alır dilerse verir.
Allahın verdiği cana kıymak allaha meydan okumaktır.
Sen almıyorsan canımı ben alırım demektir.Allahın iradesi olmadan bir sinek kanat çırpamaz bir yaprak sallanmaz o ayrı ama sen burada bir şeye teşebbüs ediyorsun.
Sence allaha meydan okuyan birinin yeri cennetmi cehennemmi.
Karuna bak firavuna bak.
Biz kimiz?¿
Üzülüyoruz isyan ediyoruz .
Ben geçen gün şunu hesapladım ben doğduğumdan bu güne tam 20.000 küsür güne yakın olmuş.
Bu kadar vakittir bana nefes veriyor,yiyecek veriyor,su veriyor, bazen lütuf edip rızıklandırıyor her türlü manada, benim attığım adımda bile onun iradesi var. Buraya bu yazıyı yazmamda bile.
Cüzi ve külli irade vardır elbet ama cüzi irade külli iradeye bağlıdır.
Sen bir adım atmak iste ama allah istemesin bakalım o adımı atabiliyormusun.
Bana bu kadar nimeti ve güzelliği veren rabbime ve beni bu kadar gün hayatta tutan rabbime ben ne kadar ibadet ediyorum peki?
20.000 küsur günün içinden toplasan şöyle dolu dolu 5 bilemedin 6 gün oda inşallah yani.
E peki bu kadar fark varken sence benim isyan etme gibi bir lüksüm varmı?
Ben helak olmadığıma şükrediyorum.
Bak Kardeşcağzım allah bu imtihanları bizim rabbimize olan sevgimizi test etmek için veriyor yani bu kulum beni ne kadar seviyor diyor?
Allah niye sevdiğine daha ağır imtihan verir bakalım şükredip beni sevmeye devam edecekmi yoksa dayanamayıp beni sevmekten vazmı geçecek isyanmı edecek diyor.!.
Bence insanın başına gelen musibetler allahın en büyük lütfudur.
Kendine yaklaştırır.
Bazen bunu unutuyoruz ama seviliyoruz demektir bu.
Demekki rabbimiz hala bizi istiyor seviyor.
Bu düşünceyi bir kenarı bırakıp başına gelenlerin neyden kaynaklandığını bulmalısın